Coca Colla με κοκαΐνη θα κυκλοφορήσει η Βολιβία


Η αριστερή κυβέρνηση του Έβο Μοράλες (Juan Evaristo Morales Ayma - φωτό) της Βολιβίας αποφάσισε να προβεί στην εκβιομηχάνιση των φυτειών κόκας που υπάρχουν στη χώρα.

Διαβάζουμε σε περουβιανή εφημερίδα (peru21.pe) την «απόφαση της Βολιβίας να παράγει κόκα κόλα με βάση τα φύλλα κόκας που καλλιεργούνται στην Cochabamba», όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης της χώρας αυτής.

Ο βολιβιανός υπουργός παρουσίασε τους δημοσιογράφους ένα μικρό μπουκάλι με κόκκινη ετικέτα που είχε την επωνυμία ‘Coca Colla’ λέγοντας πως περιέχει πραγματικά φύλλα κόκας και θα διατεθούν στην αγορά πολύ σύντομα. «είναι μέρος του προγράμματος της κυβέρνησης για την εκβιομηχάνιση των φύλλων κόκας», είπε χαρακτηριστικά.
Σε μια πρόσφατη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα διαπιστώθηκε ότι η Βολιβία είχε παράγει πέρσι 54.000 τόνους οπτάνθρακα (κοκαϊνης) σε καλλιέργεια φυτειών στις περιοχές της Λα Πάζ και της Κοχαμπάμπα.
Τα φύλλα της κόκας σύμφωνα με το πρόγραμμα του βολιβιανού υπουργείου θα χρησιμοποιηθούν σε αεριούχα ποτά, τσάϊ, αλεύρι, ζυμαρικά ακόμη και σε οδοντόκρεμες.
Η παραγωγή φυτειών κόκας προβλέπεται να ανέβει στα 20.000 εκτάρια από τα νόμιμα προβλεπόμενα 12.000 εκτάρια.