Προπαγάνδα των Σκοπίων στην Ουάσιγκτον




Από σήμερα αρχίζει η προπαγάνδα των Σκοπιανών


Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010
Το ντοκιμαντέρ «A name is a name” κάνει σήμερα την επίσημη εμφάνισή του στην Ουάσιγκτον.

Το προπαγανδιστικό σκοπιανό ντοκιμαντέρ που φέρεται κατά της χώρας μας, για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, παρουσιάζεται σήμερα στα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης.

Όπως γράφει η εφημερίδα ‘Κιρίλικα’ το ντοκιμαντέρ εμφανίζει τις ομορφιές της «Μακεδονίας» και επισημαίνει την αληθινή υπόσταση της χώρας μέσα από τους ανθρώπους της, που αναφέρονται στην ιστορική, πολιτιστική και φυσική κληρονομιά.

Το κεντρικό θέμα της ταινίας είναι πως οι κάτοικοι αυτής της περιοχής που αυτοαποκαλούνται ‘Μακεδόνες’ παρουσιάζονται, άδικα, ως όμηροι στην χώρα τους.

Η πρεμιέρα της ταινίας υποστηρίχθηκε, οικονομικά, από την σλάβικη οργάνωση των ΗΠΑ: ‘Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά’.

Η προβολή θα γίνει σε αίθουσα του Εβραϊκού Κέντρου της Ουάσιγκτον και στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι του αμερικανικού Κογκρέσου και του διπλωματικού σώματος καθώς και Σλαβομακεδόνες που ζουν στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Οι διοργανωτές πιστεύουν πως το προπαγανδιστικό ντοκιμαντέρ θα έχει θετικό αντίκτυπο σε πολιτικούς που λαμβάνουν αποφάσεις για παγκόσμια θέματα, όπως γράφει η εφημερίδα.

Μετά την προβολή της ταινίας θα γίνει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τον παραγωγό Jason Miko και τον σκηνοθέτη Sigurjon Ejnarson.

Η ‘Κιρίλικα’ σημειώνει πως η πρώτη προβολή της ταινίας «Ένα όνομα είναι ένα όνομα» ήταν προγραμματισμένη να γίνει στην οικία του Πρέσβη της Ισλανδίας στην Ουάσιγκτον, το περασμένο Νοέμβριο, αλλά ματαιώθηκε λόγω ισχυρής πίεσης που δέχθηκε από την ελληνική διπλωματία.


[σ.σ. Κατά τα άλλα, όλα βαίνουν ...ομαλώς με την πΓΔΜ... Οι σκοπιανοί παίζουν με ό,τι χαρτί βρουν μπροστά τους και εμείς μιλάμε για ...κατάργηση ή αλλαγή της ιστορίας μας... ]

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος - КИРИЛИЦА