Σαμπάχ: Η Γενοκτονία των Αρμενίων στο αμερικανικό κογκρέσο


Φεβρουάριος 5, 2010, 22:45

Στις αρχές του επόμενου μήνα, στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών θα κατατεθεί προς ψήφιση νομοσχέδιο για την ‘Γενοκτονία των Αρμενίων’.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, Χάουαρντ Μπέρμαν, δήλωσε πως το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο για να κατατεθεί στις 4 Μαρτίου 2010.

Το θέμα βρίσκεται, ήδη, πρωτοσέλιδα σε πολλές εφημερίδες της Τουρκίας καθώς θεωρείται ‘ως μήνυμα προς την Τουρκία για την αποκατάσταση της ιστορικής πραγματικότητας’.

Όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, στην τελευταία ενημέρωσή της πριν από μία ώρα, "ο πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής ( ANCA) Kεν Χατσικιάν, ευχαρίστησε τον Μπέρμαν λέγοντας πως το ζήτημα της αρμενικής γενοκτονίας είναι ένα πραγματικό ιστορικό γεγονός που αρνείται να παραδεχθεί η Τουρκία".

Η πρόταση κατατέθηκε από την Παναρμενική Ένωση Αμερικής, στον πρόεδρο της Επιτροπής Χάουαρντ Μπέρμαν μετά από έγκριση του κειμένου από τα μέλη της αρμενικής κοινότητας η οποία πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση για το θέμα αυτό.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η Γενοκτονία των Αρμενίων έχει επίσημα αναγνωριστεί μέχρι στιγμής από 22 χώρες και από 44 Πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος- Sabah