Σκόπια: σε «τουρκικές αερογραμμές» μετατρέπονται τα αεροδρόμια της χώρας





Μάρτιος 31, 2010


«Η μετατροπή του εθνικού αερομεταφορέα των Σκοπίων σε «τουρκικές αερογραμμές» δεν είναι μόνον αίτημα της εταιρίας που έχει αναλάβει την ανακατασκευή των αεροδρομίων της χώρας αλλά και της σκοπιανής κυβέρνησης ώστε να αποκτήσει η χώρα το όνομα μιας ευυπόληπτης τουρκικής εταιρίας»

Αυτά σημειώνει, σήμερα, η σκοπιανή εφημερίδα Ούτρινσκι Βέσνικ, σε σχετικό άρθρο της.
« Μετά από την άσκηση πίεσης» γράφει η εφημερίδα, «από την τουρκική εταιρία TAV, για να κατοχυρώσει την λήψη του συνολικού έργου των αεροδρομίων, τώρα, προφανώς, η TAV δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια».

Ο εθνικός αερομεταφορέας θα έχει την ονομασία «τουρκικές αερογραμμές» αλλά θα εμπεριέχει ως σύμβολο τη σκοπιανή σημαία...
 Η εταιρία διατείνεται πως αυτός είναι ένας τρόπος να γίνουν οι σκοπιανές αερογραμμές ανταγωνιστικές και να έχουν οι σκοπιανοί φθηνότερα εισιτήρια.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των Σκοπίων Ζόραν Krstevski όλα θα εξαρτηθούν από τι έχουν σκεφθεί να εφαρμόσου οι Τούρκοι.

Ο σκοπιανός υπεύθυνος της Υ.Π.Α. Σκοπίων, δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο νόμο περί Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία τώρα βρίσκεται υπό του κοινοβουλευτικού ελέγχου ώστε να απελευθερωθεί πλήρως. Το κράτος θα έχει, ωστόσο, τη δυνατότητα επιδότησης πτήσεων σε προορισμούς όπου δεν υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον, για να δοθεί η δυνατότητα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των περιοχών αυτών.

«Όλα τα δικαιώματα θα παραχωρηθούν στην TAV και δεν θα απαιτείται κρατική άδεια σε όποια αεροπορική εταιρία επιθυμεί να ασχοληθεί με εσωτερικές πτήσεις. Το κράτος θα ρυθμίζει μόνο την ασφάλεια των πτήσεων», τόνισε ο Krstevski.





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος