Ρωσία: η Ευρώπη θα έχει φυσικό αέριο για τα επόμενα 100 χρόνια






Απρίλιος 25, 2010



Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Φόκους’, υπέγραψε το Σάββατο η Αυστρία συμφωνία με τη Ρωσία για το φυσικό αέριο South stream.

“Ακολουθώντας το παράδειγμα της Βουλγαρίας, της Σερβίας, της Ουγγαρίας, της Ελλάδας, της Σλοβενίας και της Κροατίας, υπέγραψε και η Αυστρία συμφωνία για τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου «south stream” που θα προμηθεύει τη νότιο και κεντρική Ευρώπη με ρωσικο φυσικό αέριο»  γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο επικαλούμενο, για την πληροφορία αυτή, το ‘Ράδιο Φωνή της Ρωσίας’.

Ο αγωγός διέρχεται από τη Μαύρη Θάλασσα στη Βουλγαρία με κατευθύνσεις προς την Ελλάδα, την Ιταλία, την Αστρία και τη Σλοβακία και θα μεταφέρει 65 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρόγραμμα, ο αγωγός αυτός εξασφαλίζει σταθερή παροχή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, τουλάχιστον για τα προσεχή 100 χρόνια.

Σε συνδυασμό μάλιστα με τον αγωγό  'North Stream', διασφαλίζεται σημαντικά ο ενεργειακός εφοδιασμός της Ευρώπης, σχολιάζει η ηλεκτρονική σελίδα του ρωσικού ραδιοφώνου.




Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος