Σκόπια: Βρήκαν και δεύτερο κρησφύγετο Ουτσεκάδων




Απρίλιος 30, 2010



Ένα τηλεφώνημα ήταν αρκετό για να καταφθάσει η αστυνομία των Σκοπίων σε ένα, ακόμη, σημείο στην συνοριακή γραμμή με το Κοσσυφοπέδιο. Στην περιοχή του Μπλάτσε (Блаце) ανακαλύφθηκε ακόμη ένα κρησφύγετο εξτρεμιστών όπου είχαν αποθηκεύσει και φύλαγαν μεγάλη ποσότητα  πολεμικού υλικού βαρέως τύπου.

Η αστυνομία κάλεσε την ειδική υπηρεσία, να επιληφθεί του θέματος.

Όταν οι άνδρες που φύλαγαν τα πυρομαχικά αντιλήφθηκαν τις αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Η ανταλλαγή πυροβολισμών ανάγκασε του εξτρεμιστές να τραπούν σε φυγή, την ώρα που άρχισε να χαράζει το πρώτο φως της σημερινής ημέρας.

Ανακαλύφθηκαν μεγάλες ποσότητες όπλων, συμπεριλαμβανομένων βαρέων πυροβόλων, εκτοξευτές οπλοβομβίδων χεριού, αντιαρματικές νάρκες, εκρηκτικά, πυροκροτητές κ.α.
Ήταν το δεύτερο κρησφύγετο  μετά τη χθεσινή ανακάλυψη της κρυψώνας με πολεμικό υλικό του UCK, στην περιοχή των Σκοπίων.
Και αυτό το πολεμικό υλικό κατασχέθηκε από την σκοπιανή αστυνομία.

Όπως αναφέρθηκε, δεν τραυματίστηκε κανένας αστυνομικός, συνελήφθησαν ωστόσο δύο άτομα.

Στο μεταξύ τα μέσα ενημέρωσης του Κοσσυφοπεδίου, ανέφεραν σήμερα, ότι η αστυνομία του Κοσσόβου συνέλαβε τρία άτομα, ύποπτα για συμμετοχή στην ανταλλαγή πυροβολισμών με την σκοπιανή αστυνομία στη συνοριακή διάβαση του Μπλάτσε.

Συνελήφθηκαν ακόμη επτά άτομα στο χωριό Belograce του Κοσσυφοπεδίου κοντά στην πόλη Kacanik, ύποπτα για λαθρεμπόριο όπλων.

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου, με τη συνδρομή της KFOR, έκανε έρευνα στα σπίτια του χωριού όπου ανακαλύφθηκε μεγάλη ποσότητα όπλων καθώς και στρατιωτικές στολές. Μέσα σε πλαστικά βαρέλια εντοπίστηκαν έξι κουτιά πυροκροτητές, ένα πολύβόλο, έξι μηχανισμοί και καλώδια πυροδότησης.

Τα κατασχεθέντα υλικά και οι στολές ήταν του UCK (απελευθερωτικός στρατός Κοσσυφοπεδίου) τα όφειλαν, να είχαν παραδώσει προ ετών στις διεθνείς δυνάμεις.

Συνελήφθησαν οι Αλβανοί κάτοχοι του πολεμικού υλικού και σε έλεγχο που έγινε στα οχήματά τους βρέθηκαν ακόμη 360 σφαίρες.

Η αστυνομική διεύθυνση του Κοσσυφοπεδίου δεν επιβεβαίωσε, όπως σημειώνει το δημοσίευμα της τηλεόρασης ‘Σίτελ’, αν τα περιστατικά αυτά συνδέονται με τις ανταλλαγές πυροβολισμών στο χωριό Μπλάτσε.

Όπως αναφέρεται δύο από τους συλληφθέντες έχουν τραυματιστεί, ενώ οι άλλοι δύο που συνελήφθησαν από τη σκοπιανή αστυνομία, κατάφεραν να διαφύγουν.

Οι τελευταίοι, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, είναι γνωστά μέλη εξτρεμιστικής οργάνωσης του Κοσσυφοπεδίου.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος