"Μακεδονικό": Το ύπουλο παιχνίδι των ΗΠΑ






Απρίλιος 10, 2010

Στο μηνιαίο περιοδικό του Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑμε την επωνυμία ‘STATE’  (U.S . DEPARTMENT OF STATE-April 2010 Issue Number 544) , έχει αφιέρωμα το μήνα αυτόν στα Σκόπια με τίτλο εξωφύλλου «Macedonia’s Pearl of the Balkans» ( Το μαργαριτάρι της Μακεδονίας των Βαλκανίων).

Το κεντρικό αφιέρωμα είναι στη σελίδα 20 και εξής (το 'σαλόνι' του περιοδικού) όπου τιτλοφορείται Skopje – “Ancient Macedonia builds modern democracy” – Η αρχαία Μακεδονία δημιουργεί σύγχρονη δημοκρατία»

Η συντάκτης είναι η Stephanie Rowlands που αναφέρεται ως «The author is the wife of Ryan Rowlands, public affairs officer at the U.S. Embassy in Skopje» Η συγγραφέας είναι η γυναίκα του Ryan Rowlands,αξιωματούχου λαϊκών υποθέσεων στην αμερικανική πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια.

Ο συσχετισμός των αρχαίων Μακεδόνων με τους σημερινούς σλαβοσκοπιανούς

Η συντάκτης επιχειρεί να συνδέσει, ανιστόρητα, τους σύγχρονους κατοίκους της περιοχής των Σκοπίων με τους αρχαίους Μακεδόνες, γελοιοποιώντας έτσι τη σοβαρότητα του κειμένου και γνωστοποιεί συγχρόνως, στους σοβαρούς αναγνώστες, την ανύπαρκτη ιστορική της γνώση. Και αυτό το επιχυγχάνει  με μεγάλη επιτυχία καθώς προβαίνει στην  απόπειρά ταύτισης των Σλαβομακεδόνων με τους αρχαίους Μακεδόνες...
Γράφει στην εισαγωγή του κειμένου της:

«Μακεδονία. Η λέξη θυμίζει εικόνες των αρχαίων πολιτισμών, τους άνδρες με χλαμύδες


και σανδάλια που φέρουν δόρατα και ασπίδες. Θυμίζει, ακόμη, τη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία, την εμφάνιση και την ξαναχάραξη των εθνών, όταν εξασθένισε η Οθωμανική Αυτοκρατορία.


Η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, ένα φυσικό σταυροδρόμι, στη διάρκεια των αιώνων κατακτήθηκε από βασίλεια και αυτοκρατορίες.


Σήμερα, μεγάλα τμήματα της ιστορικής Μακεδονίας βρίσκονται εντός των ορίων των γειτονικών χωρών.


Η Δημοκρατία της Μακεδονίας έχει ως στόχο να αναπτύξει περαιτέρω τη βαθιά παράδοση της ανεκτικότητας , της μάθησης και της ειρηνικής ανάπτυξης. Το ποικίλο μίγμα των πολιτισμών, θρησκειών, γλωσσών και η γεωγραφία, κάνει αυτή τη χώρα ελκυστική για πολλούς Αμερικανούς»

Η συντάκτης ακολουθεί σαφώς την αλυτρωτική πολιτική των Σκοπίων και εντείνει την ιστορική παραπλάνηση των ίδιων των Σκοπιανών.

Πιο κάτω θα σημειώσει τα εξής  χρησιμοποιώντας  το πολλοί Βούλγαροι ( Many Bulgarians ) και το πολλοί  Σέρβοι (many Serbians ), ενώ η αλήθεια είναι το βουλγαρικό κράτος και το σερβικό κράτος. Δεν σταματά εκεί  αναφέρεται στην Ελλάδα χωρίς να εξηγήσει τους λόγους της Ελλάδας ή την ιστορική αλήθεια περί των αρχαίων Μακεδόνων που τους κάνει ...Σλάβους!
Έτσι γράφει:

"Πολλοί Βούλγαροι  έχουν την άποψη πως η ‘μακεδονική γλώσσα’  δεν είναι διαφορετική από τη βουλγαρική και πολλοί Σέρβοι απορρίπτουν την ανεξαρτησία της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας». Αλλά η πλέον αμφισβητούσα σε όλα είναι η Ελλάδα που διαμαρτύρεται για το όνομα της χώρας.
Η διαφορά με την Ελλάδα για το συνταγματικό όνομα της "Μακεδονίας" έχει εμποδίσει την ένταξη της, στους Ευρω-ατλαντικούς θεσμούς. Από τότε που η χώρα ανακύρηξε την ανεξαρτησία της το 1991, η Ελλάδα εκφράζει την αντίθεσή της στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» με αποτέλεσμα την αναβολή της ένταξης της πΓΔΜ στο Βορειατλαντικό Οργανισμό και στην αναβολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Η "Μακεδονία" εξακολουθεί να αναφέρεται στα Ηνωμένα Έθνη και στους άλλους διεθνείς οργανισμούς, ως πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν επίσημα τη Μακεδονία από το 2004».

Η κακιά Ελλάδα, λοιπόν, είναι σύμφωνα με τους αμερικανούς  αυτή που εμποδίζει το σύγχρονο κράτος των αρχαίων Μακεδόνων (sic) να ενταχθεί στους διεθνείς οργανισμούς.

Και τα καημένα τα Σκόπια ανέχονται που κομμάτια της ιστορικής Μακεδονίας βρίσκοναι στην κατοχή των γειτονικών χωρών... Kαρτερικά ανέχονται...

Έτσι για να γνωρίζουμε με ποιον μιλάμε... U.S. Department of State...

«Πές μου το φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι», λέμε εντό στο Ελλάντα, εμείς οι ...κατακτητές...



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος