Πολιτικά κόμματα Σκοπίων: Ανεύθυνες οι δηλώσεις του πρωθυπουργού






Απρίλιος 27, 2010

«Μας προτείνει να στραφούμε προς το αδιέξοδο» είπε η Ερμίρα Μεχμέτι, αναπληρωτής πρόεδρος του αλβανικού κόμματος DUI, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του σκοπιανού πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι, ο οποίος δήλωσε ότι το «Βόρεια Μακεδονία» θα πάει για δημοψήφισμα, ενώ ο ίδιος θα το καταψηφίσει.

Σύμφωνα με τη Μεχμέτι, όπως δημοσιεύει η αλβανόφωνη εφημερίδα ‘Λάιμ’ των Σκοπίων, οι θέσεις αυτές θεωρούνται απαράδεκτες σε μια στιγμή που το πολιτικό κλίμα έχει βελτιωθεί και αυτές- οι θέσεις- θα μπορούσαν να μπουν εμπόδιο στην διαδικασία ένταξης της χώρας στην ΕΕ. Υποστήριξε μάλιστα ότι ακόμη δεν έχει προταθεί, επίσημα, τίποτε και ο Γκρουέφσκι προσπαθεί να προκαταβάλει μια ενδεχόμενη πρόταση συμβιβασμού και να τη θέσει σε δημοψήφισμα.

Ο εκπρόσωπος, επίσης, του αλβανικού κόμματος της «Νέα Ντιμοκράτιγια», Σουλεϊμάν Ρουσίτι, θεωρεί ότι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων, οδηγούν τη χώρα έξω από τις διαπραγματεύσεις και στην παραπέρα απομόνωση της χώρας.

Ο Τίτο Πετκόφσκι του κόμματος PRSD, κατηγορεί και αυτός τον πρωθυπουργό, ως ανεύθυνο:

«Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν διαπραγματεύεται, ούτε προτίθεται να διαπραγματευθεί» και πρόσθεσε ότι ο Γκρουέφσκι «περιμένει διαρκώς κάποιον άλλον να ολοκληρώσει το έργο που του ανατέθηκε και παρουσιάζει μια εικόνα της πΓΔΜ που ποτέ δεν είναι σαφής».





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος