Βέλγος ΥΠΕΞ: η ονομασία της πΓΔΜ είναι θέμα μερικών εβδομάδων


Ιούνιος 26, 2010



«Η διαμάχη του ονόματος μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας κινείται σε κατεύθυνση λύσης και αυτή είναι δυνατό να γίνει τις προσεχείς εβδομάδες»

Τα παραπάνω δήλωσε ο βέλγος υπουργός Εξωτερικών, Στέβεν Βανάσκερε, η χώρα του οποίου ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Χθες είχα πάλι επαφές με τους συναδέλφους μου σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών. Πιστεύω ότι όλοι έχουν τη διακριτική ευχέρεια επίγνωσης, σχετικά με τις συνομιλίες που λαμβάνουν χώρα πρόσφατα μεταξύ των εκπροσώπων της Ελλάδας και της πΓΔΜ, ότι οδηγείται, δηλαδή, το ζήτημα της ονομασίας σε λύση.

Διατηρείται, βέβαια, το απόρρητο στις συνομιλίες αυτές, αλλά είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η λύση θα επιτευχθεί στις προσεχείς εβδομάδες. Δεν θέλω να προβώ σε οποιαδήποτε δήλωση που θα μπορούσε να βλάψει τις συνομιλίες, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση», δήλωσε ο Βανάσκερε.

Επιπρόσθετα ο βέλγος πρωθυπουργός, Υβ Λετέρμ, δήλωσε ότι εκτός από το όνομα, για να προχωρήσουμε στις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, πρέπει η συγκεκριμένη χώρα να πληροί τα κριτήρια της Κοπεγχάγης.

Και αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος