Σκοπιανή «Πρωϊνή»: Ελληνικά νησιά διατίθενται προς πώληση…


Ιούνιος 26, 2010



Η αναφερόμενη στον υπέρτιτλο σκοπιανή εφημερίδα γράφει με έντονη γραφή:

« Η Ελλάδα πωλεί κρατική γη στη Μύκονο για να εισπράξει μετρητά»

Και αρχίζει το ψητό:

Λίγα είναι τα υγιή πράγματα για ‘σοβαρούς πλούσιους’ όπως η ιδιοκτησία ενός μικρού νησιού στον ήλιο.

Η σκοπιανή εφημερίδα που έχει ως πηγή πληροφόρησης την βρετανική ‘Γκάρντιαν’ αναφέρει πως τώρα η Ελλάδα διευκολύνει τις συνθήκες σε πλούσιους και διάσημους του κόσμου να εκπληρώσουν τα όνειρά τους.

«Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια αν πληρώσει τα τεράστια χρέη της η Ελλάδα ετοιμάζεται να πουλήσει ή να προσφέρει σε μακροχρόνια βάση μερικά από τα 6.000 ηλιόλουστα νησιά της», αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει:

Η Guardian πληροφορήθηκε ότι ένα από τα μέρη που διατίθεται προς πώληση είναι μια περιοχή της Μυκόνου, που είναι κύριος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα. Το ένα τρίτο της έκτασης που ανήκει στο κράτος, η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να το πουλήσει ή να το προσφέρει σε πρόθυμο αγοραστή για επένδυση κεφαλαίων με την ανάπτυξη ενός τουριστικού συγκροτήματος πολυτελών κατασκευών, ένας σχεδιασμός που βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων.

Ένας άλλος σχεδιασμός - προσφορά για επενδυτές Ρώσους ή Κινέζους είναι το νησί της Ρόδου. Οι επενδυτές από τις δύο αυτές χώρες επιζητούν ένα μικρό μέρος της Μεσογείου ως προορισμό για τις διακοπές του πλούσιου πληθυσμού τους. Ακούστηκε μάλιστα και το όνομα του Ρομάν Αβράμοβιτς, ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής όμαδας «Τσέλσι» ως ενδιαφερομένου, αν και ο εκπρόσωπός του το αρνήθηκε.

Η Ελλάδα έλαβε απεγνωσμένα μέτρα από τον περασμένο μήνα, αφότου της δόθηκε βοήθεια 110 δις ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ, μετά από μια δεκαετία υπερβολικών δαπανών.







Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος