Σκόπια: Μόλις που επιβιώνουν οι …πόρνες!

Ιούνιος 10, 2010
Μετά την κρίση του αρχαιότερου επαγγέλματος των γυναικών στη Βουλγαρία, έχουμε και την κρίση του κλάδου αυτού και στην πΓΔΜ. Οι πόρνες των Σκοπίων, μόλις που …επιβιώνουν.

Χάθηκαν οι πόρνες περιωπής, των 800 δηναρίων, και τώρα για να επιβιώσουν ζητούν για ‘παρτ τάιμ’ από 150 έως 200 δηνάρια (51 δηνάρια = 1 ευρώ).

"Οι εργαζόμενες στις υπηρεσίες παροχής σεξ μόλις που επιβιώνουν", γράφει η σκοπιανή εφημερίδα ‘Βέστ’.

Είναι πια πολύ φθηνές οι πόρνες στην πΓΔΜ, γράφει η αναφερόμενη εφημερίδα, η κρίση έχει κτυπήσει  σοβαρά και τον κλάδο αυτόν των γυναικών.

Οι ιέρειες που ικανοποιούν την ανδρική  γενετήσια ορμή, παραπονούνται γιατί τα έξοδα των γυναικολογικών εξετάσεων και τα νομικά δικαιώματα του κράτους σε αυτές, είναι τόσο καταπιεστικά που κοντεύουν να αφανίσουν τον κλάδο τους.

Οι πόρνες των Σκοπίων που μπορεί να τις βρει κανείς το βράδυ στα κλειστά βενζινάδικα ή στον δρόμο, παραπονούνται πως οι καλές τιμές των 800 δηναρίων του παρελθόντος (10 ή 15 €) έχουν πια περάσει.

«Τώρα ζητάμε για τις σεξουαλικές υπηρεσίες από 150 μέχρι 200 δηνάρια και παρόλα αυτά ο κύκλος των εργασιών μας έχει πέσει. Η οικονομική κρίση χτυπά και το δικό μας κλάδο» θα πει μια νεαρή πόρνη στην πόλη των Σκοπίων.

Οι πόρνες του δρόμου καταγγέλλουν ακόμη ότι ‘χτυπιούνται’ από τις αδήλωτες πόρνες πολυτελείας που έχουν στέκι τα μπαρ, τα καζίνο και τα ξενοδοχεία.
 «Αλλά αυτές δεν κάνουν τακτικό έλεγχο γυναικολογικό και πολλές είναι κρυφές και επικίνδυνες για μετάδοση αφροδισιακών νοσημάτων, αφού δεν χρησιμοποιούν ούτε το βασικό προφυλακτικό, με σκοπό να δείξουν την ‘αγνότητά’ τους» θα τονίσει μια άλλη νεαρή δηλωμένη πόρνη.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος