Σκόπια: «Να δωρίσουμε το άγαλμα του Αλεξάνδρου στην Αθήνα»…




Ιούλιος 23, 2010

«Ως ένδειξη καλής θέλησης προς την Ελλάδα πρέπει η κυβέρνηση να παραιτηθεί από τον ‘αρχαιοποίηση’ της χώρας και να δωρίσει το μνημείο του Αλέξανδρου του Μακεδόνα στην Αθήνα»

Τα παραπάνω αναφέρει σήμερα, 23 Ιουλίου 2010, η σκοπιανή τηλεόραση Alsat και διευκρινίζει ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μια σοβαρή και θετική στάση της χώρας προς τις Βρυξέλλες, για την επίλυση του ονόματος με την Ελλάδα.

Η παραπάνω πρόταση είναι του (σλαβο)μακεδονικού Κέντρου για την Ευρωπαϊκή Παιδεία που είναι μια επίσημη οργάνωση των Σκοπίων.

Σε έγγραφό του το αναφερόμενο Κέντρο αναλύει την κατάσταση στο πλαίσιο της διαδικασίας επίλυσης της διαφοράς για το όνομα του κράτους και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιλύσει το πρόβλημα δείχνοντας έμπρακτο συμβιβασμό προς την κατεύθυνση αυτή.

«Η διαμάχη για το όνομα θα πρέπει να επιλυθεί αμέσως στα πλαίσια μιας ευρύτερης στρατηγικής με την Ελληνική Δημοκρατία. Η Ελλάδα θα πρέπει επίσης να υπερασπιστεί το κράτος μας προς την ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μέσα στο γενικότερο χρονοδιάγραμμα των Δυτικών Βαλκανίων έως το 2014» δήλωσε η Lidia Dimova του σκοπιανού Κέντρου για την Ευρωπαϊκή Παιδεία.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος