Σκόπια: Ρήγμα στην κυβέρνηση, ακυρώθηκε η συνέντευξη Τύπου

Σεπτέμβριος 2, 2010

«Κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό», αναφέρει το ενημερωτικό κανάλι "AlsatM".

Στην προγραμματισμένη συνέντευξή, σήμερα Πέμπτη, του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Νίκολα Γκρουέφσκι, έγινε εμφανές το ρήγμα που υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σκοπιανού καναλιού, το αλβανικό κόμμα «Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση», που συγκυβερνά με το Σλαβικό, προσπάθησε να πείσει τον πρωθυπουργό, να μην δώσει συνέντευξη τύπου, ενώ ο Γκρουέφσκι επέμενε να παρουσιάσει τα κυβερνητικά επιτεύγματα της τελευταίας τετραετίας.

Σύμφωνα με ανεπίσημη δήλωσή του, το αλβανικό κόμμα, χαρακτηρίζει απαράδεκτη την τακτική  του Γκρουέφσκι, να παρουσιάζει, δηλαδή, αποτελέσματα τετραετίας, όταν η κυβέρνηση των δύο κομμάτων – του σλαβικού και του αλβανικού- σχηματίστηκε πριν από δύο χρόνια.

Με παρέμβασή του, εξάλλου, ο προέδρος του αλβανικού κόμματος που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, Αλί Αχμέτι, επεσήμανε ότι τα δύο τελευταία χρόνια υπήρξε κοινή κυβέρνηση του VMRO-DPMNE και DUI, και το κυβερνητικό έργο, τα όποια επιτεύγματα, δηλαδή, δεν αφορούν μόνον το κόμμα του VMRO-DPMNE, όπως θέλει να τα παρουσιάσει ο Γκρουέφσκι.

Το κόμμα του πρωθυπουργού αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις, του αλβανικού κόμματος, που προκαλούν ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό και όσον αφορά την καθυστέρηση που παρουσιάστηκε στην συνέντευξη Τύπου- αναφέρει το σκοπιανό Άλσατ- τη δικαιολόγησε το κυβερνητικό κόμμα, ότι προκλήθηκε από τεχνικούς λόγους.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η δικαιολογία των κρατικών υπηρεσιών. Μάλιστα, προγραμμάτισαν ξανά τη συνέντευξη Τύπου για αύριο στις 14:00.

Μέχρι σήμερα, τονίζει το δημοσίευμα, σε όλες οι συνεντεύξεις Τύπου του πρωθυπουργού, βρίσκονταν και οι υπουργοί του DUI, οι οποίοι αποτελούσαν το ‘ντεκόρ’ της πρωθυπουργικής συνέντευξης.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος