Interpol: Παγκόσμιος συναγερμός για κτύπημα ισλαμιστών

Λυών, Γαλλία,

Η Interrpol σήμανε σήμερα παγκόσμιο συναγερμό για τα 188 κράτη μέλη της, μετά από προειδοποίηση του υπουργού Εσωτερικών του Πακιστάν, Ρεχμάν Μαλίκ, ότι αν ο πάστορας στις ΗΠΑ κάψει το Κοράνι, όπως έχει προαναγγείλει, το Σάββατο, 11η Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης της τρομοκρατικής επίθεσης κατά των δίδυμων πύργων της Νέας Υόρκης, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα βίαιων επιθέσεων εναντίον αθώων ανθρώπων από την ισλαμική τρομοκρατία.

Ο Πακιστανός υπουργός επικοινώνησε προσωπικά με το Γενικό Γραμματέα της Interpol, Ρόναλντ Νομπλ, για να συνδράμει ως παγκόσμιο αστυνομικό όργανο στην ενημέρωση του κόσμου για ενδεχόμενο τρομοκρατικό κτύπημα.

«Ένα από τα πρωταρχικά καθήκοντα της Interpol είναι η πρόληψη της εγκληματικότητας, και δεδομένου ότι έχουμε λάβει γνώση της σημαντικής αυτής απειλής για τη δημόσια ασφάλεια- εκτίμηση που συμμεριζόμαστε- είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε τη γνωστοποίηση της πληροφορίας αυτής σε υπηρεσίες επιβολής του δικαίου σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να υπάρξει δυνατότητα να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα», δήλωσε ο προαναφερόμενος γ.γ. της Ίντεροπολ.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος