Σκόπια: Η αντιπολίτευση αναζητά στήριξη από τους Αλβανούς




Οκτώβριος 5, 2010.

Η πΓΔΜ έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, τα υψηλά επίπεδα της ανεργίας, ένα στοιχείο το οποίο προσπαθεί να αξιολογήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι.

Όπως αναφέρει ο Τσερβενκόφσκι η ανεργία δημιουργήθηκε από τον έλλειψη ξένων επενδύσεων αλλά και εγχώριων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση των Σκοπίων (LSDM) έχει προωθήσει ένα σχέδιο για την ενίσχυση των εγχώριων επενδύσεων και για την εφαρμογή του ζητά από την κυβέρνηση να διαθέσει δωρεάν γη στους επενδυτές για την κατασκευή επιχειρηματικών μονάδων που θα χρηματοδοτηθούν από τραπεζικά δάνεια.

«Ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν έχουμε επενδύσεις στη χώρα είναι η πολύ υψηλή τιμή του ανάλογου χώρου, αλλά και τα επιτόκια των τραπεζικών δανείων. Ένα σχέδιο το οποίο έχουμε εκπονήσει είναι η παροχή δανείων σε επιχειρήσεις από τις τράπεζες των οποίων ο τόκος θα πληρώνεται από τον προϋπολογισμό του κράτους και οι ιδιώτες θα αποπληρώνουν το κεφάλαιο. Με την προϋπόθεση βέβαια η κατασκευή ή δημιουργία της επιχείρησης να μην υπερβαίνει τους δώδεκα μήνες, που θα είναι και η ημερομηνία παραγωγής» δήλωσε ο Μπράνκο Τσερβενκόφσκι.

Προωθώντας την πολιτική του αυτή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι βρίσκεται σε διαρκή συντονισμό με τα αλβανικά κόμματα.

«Το LSDM διατηρεί καλές σχέσεις και συναντήσεις γίνονται με όλα τα αλβανικά κόμματα συμπεριλαμβανομένου και αυτό που συμμετέχει στην κυβέρνηση. Είναι φυσικό να υπάρχουν θέματα στα οποία ταυτιζόμαστε και θέματα στα οποία έχουμε αντίθετες θέσεις. Το ζητούμενο όμως είναι η πολιτική την οποία υποστηρίζουμε», δήλωσε ο Τσερβενκόφσκι.

Η πλειονότητα των πολιτών στην πΓΔΜ δεν είναι ικανοποιημένη από το βιοτικό της επίπεδο. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις αντανακλούν τη διάθεση της πλειοψηφίας για διενέργεια πρόωρων εκλογών στη χώρα.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος