Όταν η Κίνα κατοικούνταν από τη Λευκή Φυλή


Γράφει ο Stefan Anitei, επιστημονικός συνεργάτης


Οι Κινέζοι είναι πιθανόν το σύμβολο της μογγολικής φυλής. Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν βλέπουμε μια ασιατική μορφή είναι να ρωτήσουμε: Είσαι από την Κίνα;

Ακόμη και αν αυτός είναι, στην πραγματικότητα, από την Ιαπωνία, Κορέα, ή το Βιετνάμ κ.ο.κ.

Αλλά αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι κατά την διάρκεια της αρχαιότητας, όταν οι Αιγύπτιοι έχτιζαν τις εντυπωσιακές πυραμίδες και οι Έλληνες πολεμούσαν στην Τροία, η Δυτική Κίνα κατοικούνταν από μια ανοιχτόχρωμη ξανθιά με γαλανά μάτια λευκή φυλή!

Πέρα από την επαρχία της Ν. Κίνας που φέρει ακόμα την επωνυμία Γιουνάν (Γιουνάν αποκαλούν οι Τούρκοι (οι μογγόλοι, δηλαδή) αλλά και οι αραβόφωνοι, όπως και στην περιοχή της Ινδίας, τους Έλληνες και προέρχεται ετυμολογικά από τη λέξη Ίωνας – Ιωνία) , μια ομάδα, λοιπόν, δυτικών και Κινέζων αρχαιολόγων προσπάθησε να ανιχνεύσει μια ακόμα σειρά από μούμιες ηλικίας 2800 ετών, Καυκασιανού Τύπου (Λευκής Φυλής), που βρέθηκε σε ένα αρχαίο τάφο στο Ξιγιανγκ Ουϊγκορ την αυτόνομη περιοχή της Βορειοδυτικής Κίνας.

Η πολύ καλά διατηρημένη μούμια είναι πιθανότατα ενός Σαμάνου και βρίσκεται κάτω από προσεχτική έρευνα ήδη από το 2003.

Οι επιστήμονες παραξενεύθηκαν από την παρουσία ενός σακιδίου φύλλων μαριχουάνας που βρέθηκε θαμμένο μαζί με την ντυμένη με δερμάτινη φορεσιά μούμια.

«Από την φορεσιά και τα φύλλα της μαριχουάνας που όπως επιβεβαιώθηκαν, από έρευνα που διενεργήθηκε από διεθνείς ειδικούς, πρόκειται για τα συστατικά του γνωστού ναρκωτικού, και υποθέτουμε ότι ο άνδρας αυτός ήταν Σαμάνος μεταξύ ηλικίας 40 και 50 ετών», εξήγησε ο ιστορικός Λι Ξϊαο.

Η εξερεύνηση το 2003 στην περιοχή έφερε στο φως 600 μούμιες από 2000 περιφερειακούς τάφους.

Αυτές οι μούμιες λευκών ανθρώπων που κάποτε κατοικούσαν στην Δυτική Κίνα δεν ήταν ταριχευμένες, όπως οι Αιγυπτιακές, αλλά διατηρήθηκαν μέχρι σήμερα λόγω του ιδιαίτερου κλίματος της περιοχής: ακραία υψηλή θερμοκρασία, άνυδρα καλοκαίρια, δριμύτατοι ψυχροί χειμώνες, και έδαφος με μεγάλη περιοκτικότητα αλάτων.

Όταν οι ερευνητές πρωτοανακάλυψαν τις μούμιες, εντυπωσιάστηκαν από τα ολοκάθαρα ευρωπαϊκά τους χαρακτηριστικά, με τις ξανθές ή ερυθρόχρωμες τρίχες, τις προεξέχουσες μύτες, τα μουστάκια και τα γένια, τα «σκωτσέζικου» τύπου υφάσματα (σημ: ελληνιστί ΣΚΟΤ-ΛΑΝΤ η Χώρα του Σκότους, λόγω μεγάλου γεωγραφικού πλάτους μεγάλες νύχτες), και με τα αεράτα φτερωτά καπέλα.

Οι μούμιες, που ο λαός τις ονόμασε Τοχάριοι (ταριχευμένοι;), άφησαν ακόμα και γραφή που είναι καθαρά «Ινδοευρωπαϊκής» προελεύσεως.

Επίσης, σε αρχαία Κινεζικά χρονικά, αναφέρονται επαφές (διάβαζε: ίσως εθνοκάθαρση-γενοκτονία) με κοκκινομάλληδες λαούς που προέρχονταν από τη Δύση.

Στοιχεία από: http://news.softpedia.com