Η «Μακεδονική Εκκλησία» η «УТРИНСКИ ВЕСНИК» και η προπαγάνδαΜάρτιος 9, 2010Η δημοσιογράφος της Ούτρινσκι Βέσνικ κ. Μπιλιάνα Τζομπανόβσκα πιάστηκε από μια έκφρασή στο δημοσίευμα που προβήκαμε σχετικά με το άρθρο για το Άγιο Όρος. (ίδε «Άθως, ένα τόπος που μόνον πεθαίνουν, χωρίς να γεννιέται κανείς»)

Η φράση (δική της) «Τα ελληνικά μοναστήρια δεν έχουν πρόβλημα με τους Σλαβομακεδόνες μοναχούς» και η  επανάληψη από εμάς, εκλήφθηκε ως αναγνώριση της σχισματικής εκκλησίας της πΓΔΜ από την ελληνική πλευρά.
 Είναι λαθεμένη αυτή η εκτίμηση της κυρίας Τζομπανόβσκα πως επειδή το άρθρο αναδημοσιεύθηκε από την εγκεκριμένη ιστοσελίδα που αναφέρεται στο Άγιο Όρος «Αγιορείτικες Μνήμες» που έχει ηλεκτρονική διεύθυνση: http://agioritikesmnimes.pblogs.gr/, αναγνωρίζεται στην Ελλάδα!

Η φράση βεβαίως ανήκει στην κ. Τζομπανόβσκα. Απλά τη μεταφέραμε.

Το πρόβλημα, βέβαια, είναι καθαρά ...εγκεφαλικό! ...και η παράφραση πάλι από την ίδια... Αφού αναδημοσιεύθηκε, λέει, το άρθρο αυτό χωρίς να προκληθούν αντιδράσεις από την ελληνική πλευρά, άρα, δέχονται τη σλαβομακεδονική εκκλησία... (έτσι σημειώνει στο σημερινό της δημοσίευμα)

Υπάρχει ένα ενδεδειγμένο σύμπλεγμα κατωτερότητας, από μέρους της συντάκτριας, που δεν μπορεί, όπως λένε οι πολιτικοί, να δει το δάσος αλλά βλέπει τα δέντρα.

Οι αναρχικοί έχουν, αναμφίβολα, καλύτερο παράδειγμα, λένε για να δείξουνε την ηλιθιότητα κάποιου: «Του έδειχνε το Φεγγάρι με το δάκτυλο, και ο ηλίθιος έβλεπε μόνον το δάκτυλο του...»

Γράφει και το σχόλιο κάτω από το σημερινό δημοσίευμα της:

«Μπράβο, καλό δρόμο! Η αναδημοσίευση του κειμένου από τα ελληνικά blogs είναι πολύ καλή δουλειά! Είμαστε υπερήφανοι για αυτό και δεν είναι καθόλου περίεργο που δεν αντιδράσανε με το σλαβομακεδόνες ("slavomakedonci"), αν και είναι μια επώδυνη φράση για μας, πάει απόλυτα με το πνεύμα!»


Όχι, Μπιλιάνα, το Άγιο Όρος δεν έχει πρόβλημα να δεχτεί στους κόλπους του σλαβομακεδόνες αφού, βεβαίως, αποδεχθούν τους όρους που υπάρχουν στην Αθωνική Πολιτεία. Και όταν φυσικά εσείς γράφετε ‘Σλαβομακεδόνες’ εμείς γνωρίζουμε πως δεν εννοείτε αυτό που εννοούν οι ‘μακεδόνες’ σας...

Αυτό, λοιπόν, ακριβώς γράφετε και εσείς στο δημοσίευμά σας, και το μεταφέρουμε και στο δικό μας:

«υπάρχουν ιεράρχες όπου παρέμειναν στην ‘Αθωνική Πολιτεία’ από δύο έως οκτώ χρόνια, εκτός από αυτούς που έλαβαν την ελληνική ιθαγένεια και παρέμειναν ως ‘γέροντες’ στον Άθω».

Αλλά εδώ εμείς, οι πραγματικοί Μακεδόνες, γνωρίζουμε... Εσείς επιδιώκετε να αγνοείτε την αλήθεια

Και αναφερόμαστε βέβαια στον φερόμενο ως αγιορείτη ιεροδιάκονο, νυν μητροπολίτη Ναούμ στη σχισματική «Μακεδονική Εκκλησία». Είναι γνωστός ο βίος και η πολιτεία του. Έφυγε με δική του πρωτοβουλία από τη Ιερά Μονή Γρηγορίου για να χειροτονηθεί πρεσβύτερος στη Ρουμανία και μετά επίσκοπος της σχισματικής «Μακεδονικής Εκκλησίας».

Και αυτός βρίσκεται σε κατάσταση ανυπακοής και καμία σχέση δεν έχει με τον Πανολογιώτατο Καθοδηγούμενο της Ι.Μ. Γρηγορίου Αρχιμανδρίτη Γεώργιο και διαδίδει ψευδώς ότι τυγχάνει πνευματικό τέκνο του. ( η προπαγάνδα σας δεν έχει τελειωμό!)

Εντούτοις, πέρασε από την Αθωνική Πολιτεία και γνώρισε την Αλήθεια, άσχετα αν ζει μέσα στο Ψέμμα..

Υπάρχουν και τα ‘μαύρα πρόβατα’ στην ιστορία, που για την προσωπική τους προβολή πωλούν την ψυχή τους στο διάβολο.

Αντιλαμβανόμαστε πως προσπαθείτε με κάθε μέσο να ασκήσετε προπαγάνδα για να ισχυροποιηθεί η «Εκκλησία» σας, αλλά βρήκατε έναν λάθος δρόμο.

Οι Πιστοί Χριστιανοί του κράτους σας γνωρίζουν την Απάτη της «μακεδονικής εκκλησίας» και καλά κάνετε και τους προτρέπετε να επισκεφθούν την Αθωνική Πολιτεία. Εκεί θα ιδούν με τα ίδια τους τα μάτια την αλήθεια.

Και όπως γράφετε οι διαδικασίες είναι απλές.
---
Από την αγνή, την γνήσια, την Ιερά Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας του κράτους των Σκοπίων λάβαμε και δημοσιεύουμε:
«Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ,

Είδα ότι έχετε βάλει στο blog Σας το άρθρο για το Άγιο Όρος, το οποίο

το δημοσίευσαν στα Σκόπια.

Στο άρθρο αυτό έχουν γράψει και για τους σχισματικούς επισκόπους Ναούμ

και Κλήμης από την σχισματική λεγόμενη «Μακεδονική εκκλησία». Το κλίμα

του άρθρου είναι σαν να έχουν έρθει στο σχίσμα με την ευλογία από τους

αγιορείτικους γεροντάδες. Η παράδοση μας λέει ότι κανένας από τους

αληθινούς μοναχούς δεν θα αφήσει το Όρος για να γίνει σχισματικός.

Και τώρα στην εφημερίδα αυτή λένε ότι και εσείς τους υποστηρίζεται

επειδή έχετε βάλει αυτό το άρθρο στο blog Σας»
Με σεβασμό,

Λουκάς
Ι. Α. Αχρίδος
Αναφέρθηκα πιο πάνω σε αυτά πατέρα, Λουκά.
Αυτά εν πρώτοις...Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος