Απρίλιος 29, 2010
Συνέντευξη Κ. Μπάρκα στην εφημερίδα Panorama: Προσπαθεί να πείσει του βορειοηπειρώτες πως το MEGA-μόρφωμα δεν είναι του Σαλή Μπερίσα
Ο πρώην υπουργός Εργασίας του ΚΕΑΔ, πριν ολίγο καιρό πολιτευτής και στέλεχος του Δ.Κ. του Μπερίσα κ. Κώστας Μπάρκας, τώρα εκ των ιδρυτικών στελεχών του φημολογούμενου κόμματος που φτιάχνει ο Μπερίσα στη Μειονότητα, παραχωρεί σήμερα συνέντευξη στην αλβανική εφημερίδα «Πανοράμα».
Ο στόχος της συνέντευξης, καθώς φαίνεται, είναι η προσπάθεια που κάνουν τα κυβερνητικά στελέχη του Μπερίσα να πείσουν τα μέλη της μειονότητας πως το «κόμμα » είναι «καθαρό» και δεν έχει καμία σχέση με τον Σαλί Μπερίσα.
Μια μάταιη ασφαλώς προσπάθεια, διότι όσο περνάνε οι μέρες, τόσα πιο ξεκάθαρα φαίνεται πως το φημολογούμενο νέο κόμμα είναι γέννημα και θρέμμα του Δ.Κ. του αλβανού πρωθυπουργού Μπερίσα. Ο ίδιος ο κ. Μπάρκας δεν ήταν κατά τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές υποψήφιος του Μπερίσα στην περιφέρεια Αυλώνος, δεν είναι αυτή τη στιγμή γενικός υποδιευθυντής σε ένα σημαντικότατο πόστο της διοίκησης Μπερίσα. Πως μπορεί λοιπόν ο κ. Μπάρκας, αλλά και οι άλλοι που είναι πίσω του , ο υπουργός , βουλευτής και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Δ. Κ. κ. Σπύρος Ξέρας, ο Θωμάς Μήτσιος κλπ.κλπ. να πείσουν τον κόσμο της Μειονότητας πως το MEGA-μόρφωμα έρχεται πραγματικά να καλύψει και να διεκδικήσει όσα δεν έκανε το ΚΕΑΔ του κ. Ντούλε;
Ποιους μπορεί να ξεγελάσει πολιτικά, εκτός βέβαια απ΄ αυτούς που ο Μπερίσα τους θρέφει για να τους έχει έτοιμους για επίθεση κατά της Ομόνοιας και της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, οποιαδήποτε στιγμή τους σφυρίξει.
Για αυτό άλλωστε, κατά πως ακούγεται, τα μεγαλοστελέχη του Μπερίσα ρίξανε στην πρώτη γραμμή του μετώπου τον κ. Μπάρκα, ίσως επειδή αυτός πιο εύκολα μπορεί να περάσει το μήνυμα στον κόσμο. Και οι ίδιοι κάθονται «παράμερα» για να ανεβούν στην επόμενη στάση τα σκαλιά της ηγεσίας. Οπότε το αφεντικό από την Τροπόγια θα βρεθεί στα δύσκολα.
Στη συνέντευξη που «παραχώρησε» στην «Πανοράμα» ο κ. Μπάρκας στην ερώτηση για το τί εκπροσωπεί το νέο κόμμα απάντησε πως » Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβει η κοινή γνώμη πως η νέα πολιτική δύναμη δεν είναι ούτε μπλε ούτε ρόζ. Τα χρώματά του είναι τα χρώματα των αναγκών και των προβλημάτων των μειονοτικών που απαιτούν λύση. Το κόμμα αυτό προέκυψε ως φυσιολογική ανάγκη της πραγματικής εκπροσώπησης της ελληνικής μειονότητας στο αλβανικό πολιτικό φάσμα, μακριά από τη δημαγωγία, τη σπέκουλα, και την χρησιμοποίησή του για στενά ατομικά συμφέροντα».
Στην ερώτηση για τις σχέσεις του MEGA-μορφώματος με την Ομόνοια «έχοντας υπόψη και τις τελευταίες δηλώσεις στήριξης του Μπολάνου προς το ΚΕΑΔ» ο κ. Μπάρκας απάντησε: «Την αλήθεια την απάντηση στην ερώτησή σας την έχει η ίδια η ερώτηση. Μόλις επισημάνατε ότι ο Μπολάνος δήλωσε πως στηρίζει το ΚΕΑΔ. Το ΚΕΑΔ ας χαρεί τη στήριξη του Μπολάνου, όχι όμως της Ομόνοιας. Οι περισσότερη του μισού εκπρόσωποι της Ομόνοιας είναι πλέον μέλη του MEGA, πράγμα που σημαίνει πως ο Μπολάνος, ως εισπράκτορας λεωφορείου του παλιού καιρού (φατουρίνος), μπορεί να ευχαριστείται μα την καταμέτρηση των επιβατών που κατεβαίνουν και να μαζεύει ψίχουλα χρημάτων , γιατί για το Ντούλε δεν θα μείνει τίποτε».
Επίσης σε άλλο σημείο ο κ. Κώστας Μπάρκας κάνει λόγο για την υποψηφιότητά του στην Αυλώνα, όπου βγάζει στη φόρα τους πραγματικούς στόχους του Σαλί Μπερίσα στις περιοχές όπου ζει η Ε.Ε.Μειονότητα.
«Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα , η υποψηφιότητά μου στις εκλογές του 2009 απομυθοποίησε τα ιστορικά προπύργια του ΚΕΑΔ. Επαρχίες και ολόκληρα χωριά της Μειονότητας όπως Δίβρη, Αλύκο, Φοινίκι, Δέλβινο, Χειμάρρα, Άγιοι σαράντα κλπ. ψήφισαν τον Κώστα Μπάρκα και όχι το ΚΕΑΔ. Πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα διεξήχθηκαν οι εκλογές της μειονοτικής νεολαίας μεταναστών. Το αποτέλεσμα ήταν 15 -0 κατά του Ντούλε».
Ακόμα ο υποψήφιος βουλευτής του Μπερίσα στην περιφέρεια Αυλώνος κ. Μπάρκας κλείνοντας την «συνέντευξή του» λέει πως το «κόμμα αυτό » θα συνεργαστεί με κάθε πολιτικό παράγοντας εντός και εκτός χώρας, που στις αρχές τους έχουν το σεβασμό και την αμοιβαία συνεργασία για την εγγύηση και την πρόοδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του στάτους της ελληνικής μειονότητας».
http://www.deropoli.com/