Σκόπια: Τσέχοι παρουσιάζουν βιβλίο "Ιστορία της Μακεδονίας"




Ιούλιος 9, 2010

Έγινε στα Σκόπια η παρουσίαση βιβλίου των Τσέχων Γιαν Ριτζλίκ και Μιροσλάβ Κούμπα με θέμα «Η Ιστορία της Μακεδονίας»

Πρόκειται για σλαβική προσπάθεια παραποίησης της ιστορίας, αφού παραποιούνται όλες οι αρχαίες πηγές και τα ιστορικά δεδομένα.

«Ναι, λέει, ο συγγραφέας, μπορεί να κατάγονταν οι Μακεδόνες βασιλείς από την Πελοπόννησο, ωστόσο δεν είχαν καμιά σχέση με τους …Έλληνες, που ζούσαν εκεί»

Ένα άλλο χαρακτηριστικό κομμάτι της παρουσίασης από το συγγραφέα:

«Ασχοληθήκαμε με την ωραία μακεδονική σας γλώσσα και οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι αρχαίοι συγγραφείς γνώριζαν τη συγκεκριμένη διαφορά των Μακεδόνων από τους Έλληνες, μια διαφορά που έγινε έντονη μετά τον 5ο π.Χ. αιώνα», τονίζει η εφημερίδα Βέτσερ.

Όταν ακούει κάτι τέτοια ένας σκοπιανός πώς να μην πιστέψει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος μιλούσε το σλαβικό ιδίωμα των Σκοπίων, χίλια χρόνια πριν έρθουν οι Σλάβοι στα Βαλκάνια;

Και κάτι ακόμη από τον Τσέχο ‘ιστορικό’:

«Μετά το αρχαίο Βασίλειο των Μακεδόνων, τον ένατο αιώνα ο Βασίλειος ο Α’ στο Βυζάντιο (867-886) ίδρυσε τη «μακεδονική δυναστεία» που κράτησε μέχρι το 1056 και ήταν συνέχεια της αρχαίας παράδοσης της Μακεδονίας.

(άρτσι-μπούρτσι και λουλάς!)

Και μάλιστα:

Η πρώτη μακεδονική γραμματική τυπώθηκε στη …Σόφια και ονομαζόταν Σλαβίνσκι γραμμάτικα –Σλαβική γραμματική!!!

«Το βιβλίο των Τσέχων Γιαν Ρουτζλίκ και Μιροσλάβ Κούμπα, εκτυπώθηκε στη ‘μακεδονική γλώσσα’ και υποστηρίζεται από το ‘μακεδονικό’ υπουργείο πολιτισμού» τελειώνει το δημοσίευμα.

(Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν!)

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος