Φεβρουάριος 4, 2011.
Βελιγράδι.
Η σερβική ένωση αρτοποιών ανακοίνωσε την Πέμπτη, ότι το ψωμί θα πωλείται μέχρι το τέλος του μήνα κατά μέσο όρο 55 δηνάρια η φραντζόλα.
Το άσπρο ψωμί, η φραντζόλα, θα αυξηθεί μέχρι 30 τοις εκατό και θα φθάσει από τα 38 δηνάρια που έχει σήμερα, στα 60 ή 65 δηνάρια, περίπου 0,62 Ευρώ.
Ο πρόεδρος του Σωματείου των Αρτοποιών της Σερβίας, Ζόραν Πράλιτσα, δήλωσε στο Beta, ότι οι αυξήσεις στις τιμές είναι αναπόφευκτες, λόγω των αυξήσεων στις τιμές των αλεύρων, των πρώτων υλών και της ανόδου της τιμής της ενέργειας.
Μια φραντζόλα άσπρο ψωμί, είπε, αναμένεται να κοστίσει κατά μέσο όρο 55 δηνάρια, αντί της σημερινής τιμής που κυμαίνεται από 38 έως 44 δηνάρια.
Πηγή: Beta