Σερβία: Συνελήφθη μέλος της τουρκικής Χεζμπολάχ

"Οι ύποπτοι ήταν κρυμμένοι στη ρυμούλκα φορτηγού "


Απρίλιος 30, 2011.

Βελιγράδι.

Η Σερβική συνοριακή αστυνομία , συνέλαβε στο μεθοριακό σταθμό διέλευσης Χόργκος (στα σερβικά Хоргош ή  Horgoš, και στα ουγγρικά: Horgos) δύο άτομα που θέλησαν να διασχίσουν παράνομα τα ουγγροσερβικά σύνορα, δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών.


Σε δήλωσή του, μάλιστα, ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών, Ίβιτσα Ντάστιτς δήλωσε ότι υποπτεύεται ότι ένας από τους  δύο συλληφθέντες είναι μέλος της τουρκικής τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τρομοκρατική επίθεση.

«Και οι δύο άνδρες ήταν κρυμμένοι σε ένα ρυμουλκούμενο φορτηγού. Οι υπηρεσίες εργάζονται για την αποκάλυψη των πραγματικών ταυτοτήτων τους», δήλωσε ο Ντάτσιτς.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η τουρκική αστυνομία απέστειλε αντίγραφα των δικών τους καθώς η σερβική αστυνομία υποπτεύεται ότι τα έγγραφα τα οποία φέρουν είναι πλαστά, ακόμη και τα δακτυλικά αποτυπώματά τους.

«Γρήγορα θα μας έρθει απάντηση και θα δούμε κατά πόσο  οι υποψίες θα επαληθευτούν. Πάντως ο Αϊντάν Ταμάκι, έχει καταδικαστεί για φόνο και για τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφος της Τουρκίας», δήλωσε ο Ντάτσιτς.
--
«Србија: Уапсен припадник на терористичката група Хезболах»
TOCKA, 30.4.2011.