«Ο βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδειξε στους Έλληνες ένα άλλο πρόσωπο»
Νοέμβριος 10, 2011. (Дневник Скопје)
‘Ενώ προσπάθησε να κερδίσει την συμπάθεια του κοινού των Σκοπίων, ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, σε επιστολή του προς τα ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία τον κατηγόρησαν ως προδότη, ισχυρίζεται ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες που μιλούσαν ελληνικά.
Για πρώτη φορά, στα επτά χρόνια που είναι βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του παρείχε το κράτος των Σκοπίων , ως φύλακες τρεις αστυνομικούς, λόγω των απειλών που λαμβάνει, όπως κατήγγειλε στην επιστολή του ο Χατζημαρκάκης.
«Η γλώσσα των Σκοπιανών είναι μια διάλεκτος της βουλγαρικής κατά 70 τοις εκατό και σλαβική κατά 30 τοις εκατό, είναι γνωστό εξάλλου ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες και πολιτισμικά και εθνοτικά ήταν Έλληνες και μιλούσαν ελληνικά».
Με αυτά τα λόγια ο Γερμανός Ευρωβουλευτής, ελληνικής καταγωγής, ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, ζητά δίκαιη αντιμετώπιση από τα ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία τον κατηγόρησαν ως προδότη, αφού μίλησε στα Σκόπια για τη ΄μακεντόνσκι’ γλώσσα.
Στα Σκόπια, την περασμένη εβδομάδα, ο βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος έχει ελληνικό διαβατήριο, υποστήριξε με περηφάνια ότι στην Ελλάδα δεν θα υπήρχε πρόβλημα να υπερασπιστεί τη γλώσσα μας, επειδή υπάρχουν αρκετοί που μιλούν την ΄Μακεντόνσκι’ γλώσσα – (Μακεντόνσκι Γιάζικ- македонски јазик).
Με αυτό προσπάθησε να κερδίσει την συμπάθεια του κοινού μετά από το δυσάρεστο επεισόδιο που έγινε στις Βρυξέλλες, όπου πρόσβαλε τους Σκοπιανούς δημοσιογράφους.
Μετά από αυτά, -συνεχίζει το σκοπιανό δημοσίευμα- ορισμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης συνόψιζαν το θέμα με τίτλους όπως «εθνική προδοσία του καλύτερου φίλου της Ντόρας» ( εννοούσαν την πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.
Ο Χατζημαρκάκης, γράφει η Ντνέβνικ, έστειλε πρόσφατα ανοικτή επιστολή προς τα ελληνικά ΜΜΕ, στην οποία υποστηρίζει ότι στα Σκόπια μίλησε για ‘μακεντόνσκι’ γλώσσα, ως απόδοση της κυριλλικής γραφής, χωρίς να μεταφραστεί στα αγγλικά και τόνισε ότι όσοι τον κατηγορούν στα Σκόπια, βρήκαν υποστηρικτές στην Ελλάδα.
--
Πηγή: Дневник Скопје