Σκόπια: «Εξαπλώνεται το εθνοτικό μίσος στις κερκίδες»


Δεκέμβριος 13, 2011.

Μια σειρά περιστατικών σημάδεψαν το αθλητικό Σαββατοκύριακο στη χώρα. Αντί να προβληθεί ο αθλητισμός επικράτησαν οι προσβολές των εθνοτήτων και  σημειώθηκαν μάχες σε τέσσερις αθλητικούς αγώνες, αναφέρει χαρακτηριστικά το σκοπιανό «κανάλ 5» και θα συνεχίσει:

Στον αθλητικό χώρο Σαράι των Σκοπίων χθες στη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ Λυρία-Τόρους,  οπαδοί  της αλβανικής ομάδας φώναζαν συνθήματα υπέρ του «Αλβανικού Έθνους».


Νωρίτερα στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Βαρντάρ και Μπρεγκαλνίτσα του Στιπ, μέλη των ομάδων του Γκότσε Πετρόφ τραγουδούσαν κομιτατζίδικα τραγούδια που  ενθάρρυναν το μίσος  μεταξύ των εθνοτήτων και των δύο θρησκειών.

Στο παιχνίδι ποδοσφαίρου, επίσης, μεταξύ  των ομάδων Πρέβαλετς και Τσέρνα Ρέκα στο 80ο λεπτό  έγινε ένα φάουλ και άρχισε μια φιλονικία μεταξύ των παικτών που επεκτάθηκε και στους φιλάθλους που μπήκαν στο γήπεδο – περίπου 20 άτομα- και συνέχισαν τη φιλονικία.

Τα ίδια έγιναν  και σε αγώνα μπάσκετ στο Πρίλεπ και στη Στρούμιτσα όπου σταμάτησαν οι αγώνες από τα αντικείμενα που πετούσαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα επιληφθεί των θεμάτων αυτών.
--
Πηγή: Канал 5