Συρία: Ασκήσεις Πολεμικού Ναυτικού και Αεροπορίας με πραγματικά πυρά


Δεκέμβριος 22, 2011. Sana

Δαμασκός.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό εκπαιδευτικό σχέδιο για το 2011, η συριακή πολεμική αεροπορία και η αεράμυνα,  πραγματοποίησαν την Τρίτη,  ασκήσεις με πραγματικά πυρά,  με τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών, βομβαρδιστικών, ελικοπτέρων και σχηματισμών της αεράμυνας.


Η άσκηση είχε ως στόχο τη δοκιμή της ικανότητας και της ετοιμότητας της πολεμικής αεροπορίας και της αεράμυνας, ώστε να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πιθανή επίθεση που θα μπορούσε να έχει ως στόχο γη και εναέριο χώρο της Συρίας.

Οι σχηματισμοί που συμμετείχαν επέδειξαν υψηλό επίπεδο συντονισμού και συνεργασίας υπό συνθήκες παρόμοιες μιας πραγματικής μάχης. Το προσωπικό έδειξε έναν ποιοτικό επαγγελματισμό και ικανότητα στο χειρισμό των προηγμένων όπλων για την ανίχνευση, εντοπισμό και καταστροφή εχθρικών στόχων με εκτοξεύσεις πραγματικών πυραύλων.

Στην  επίδειξη με πραγματικά πυρά περιλαμβάνονταν επιτυχημένες ρίξεις αλεξιπτωτιστών των ειδικών δυνάμεων, οι οποίες έδειξαν ένα ποιοτικό  επίπεδο εκπαίδευσης και ικανότητας στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, κάτω από διάφορες συνθήκες.

Ο αναπληρωτής Γενικός Διοικητής του Στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων, υπουργός Άμυνας, στρατηγός Νταβούντ Ραγίχα, χαιρέτισε την απόδοσης των μελών της πολεμικής αεροπορίας και της αεράμυνας που συμμετείχαν στην άσκηση, τονίζοντας τη σταθερή ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων «να υπερασπιστούν την πατρίδα από ξηρά, αέρα και θάλασσα».

Παράλληλα, το πολεμικό ναυτικό διεξήγαγε επιχειρησιακούς τακτικούς ελιγμούς με ζωντανά πυρά, ως μέρος του σχεδίου επιμόρφωσης του Πολεμικού Ναυτικού για το 2011.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου , στρατηγός Φαχντ Γιασέμ αλ Φρέιγ, χαιρέτισε την επιτυχία της άσκησης  και συγχάρηκε τους άνδρες της αεροπορίας και του ναυτικού για τις επιδώσεις τους.
--