Περήφανος αλβανός ο Πύρρος Δήμας σύμφωνα με τη νέα αρχή του Δήμου Χειμάρρας




Τον άνθρωπο που έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους Βορειοηπειρώτες, τον ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα,ιστοσελίδα με το λογότυπο του Δήμου Χειμάρρας, παρουσιάζει ως περήφανο αλβανό πατριώτη!!! 
Ο γενίτσαρος Γιώργος Γκόρος, που κέρδισε το δήμο με ελάχιστους ψήφους διαφορά από τον υποψήφιο της Ομόνοιας Βασίλη Μπολάνο (με την ψήφο δυστυχώς και πολλών δυσαρεστημένων Ελλήνων), ανταποδίδει μέρα με τη μέρα στον αλβανικό εθνικισμό που τόσα πολλά επένδυσαν πάνω του  για αυτή την αλλαγή.


Από τις μεταρρυθμίσεις του Gjergji, δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά και η αλλαγή του περιεχόμενου της ιστοσελίδας του δήμου, που τόσο πολύενοχλούσε τους Αλβανούς. Ο Σπυρομήλιος και ο Γεώργιος Καστριώτης φυσικά εξαφανίστηκαν και τη θέση τους πήραν αυτοί που συνέλαβαν στον «αλβανικό πολιτισμό» όπως ο Petro Marku, o Paskal Milo αλλά και ο «τεράστιος» Νεράντζη. Ακόμα και αυτοί που ήταν ουδέτεροι ή λόγω συνθηκών δεν μπορούσαν να εκφράσουν την ελληνικότητα που ένοιωθαν, παρουσιάζονται ως μεγάλοι πατριώτες της Αλβανίας!

Στις έντεκα προσωπικότητες της Χειμάρρας, περιλαμβάνεται και ο Πύρρος Δήμας για τον οποίο υπάρχει η εξής υποσημείωση:

 - peshëngritës që ka marrë katër medalje Olimpike në rang botëror. Në nje emision ne televizionin me te perhapur ne territoret shqipfolese Top-Channel me qender ne Tiranë në Shtator 2008 (me rastin e Kampionatit Evropian të të Rinjve zhvilluar në Tiranë), pohoi me krenari se fëmijët e tij janë gjak Shqiptari.

Μετάφραση: 
Αρσιβαρίστας με τέσσερα ολυμπιακά μετάλλια. Σε μία εκπομπή του πιο διαδεδομένου καναλιού στην αλβανόφωνη επικράτεια, τοTop-Channel, στα Τίρανα, το Σεπτέμβριο του 2008 (με την ευκαιρία του Πανευρωπαϊκού  Πρωταθλήματος Νέων που έγινε στα Τίρανα), είπε με περηφάνια ότι τα παιδιά του έχουν αλβανικό αίμα.

Να θυμίσουμε στο Gjergji, στους Redcloud ( κατασκευαστές της σελίδας) και κάθε γενίτσαρο, πως οι Χειμαρραίοι και οι υπόλοιποι Βορειοηπειρώτες δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους. Ο Πύρρος είναι το πιο μισητό πρόσωπο των αλβανών γιατί εκφράζει με περηφάνια τον ελληνισμό του και δεν θα τον κάνετε εσείς με το ζόρι αλβανό. Ήταν πολλοί αυτοί που για λόγους ασφαλείας του έλεγαν να μην πάει το 2008 στα Τίρανα και όχι μόνο πήγε αλλά όταν καλέστηκε στην εκπομπή «OPINION» (η πιο δημοφιλή στην Αλβανία) δήλωσε επί λέξη «δεν καταλαβαίνω γιατί τους ενοχλεί που λέω ότι είμαι Έλληνας, αφού όσο ήμουν στην Αλβανία, όλοι με έλεγαν greko, φυσικά και δεν το έλεγαν να με προσβάλουν, ήξεραν ότι δε με πείραζε αντίθετα εμένα μου άρεσε…»   

Οι σελίδα είναι και στα Ελληνικά, μόνο που το περιεχόμενο είναι άλλο. Οι «προσωπικότητες» αναφέρονται ως υποενότητα των πολιτιστικών (εδώ). Στα ελληνικά στην ενότητα των πολιτιστικών δεν υπάρχουν (ή δεν μπήκαν ακόμα) προσωπικότητες υπάρχει μόνο το ακόλουθο κείμενο:
πολιτισμός

Πληροφορίες σχετικά με την τέχνη, τον πολιτισμό και την παράδοση της Χειμάρρας

Όταν καθόμαστε να γράψουμε κάτι για την τέχνη, τον πολιτισμό και την παράδοση της Χειμάρρας το μυαλό μας ταξιδεύει στις παλιές εποχές των περασμένων αιώνων,όπου η Χειμάρρα μέσω των γενιών της, με όπλα και πένες ζητούσε να στήσει τα θεμέλια  του τόπου της, που θα αντικατρόπτιζε ειρήνη και πολιτισμό μέσω των άλλων εθνών και κρατών του κόσμου.
Ιστορικά εμείς οι χειμαρριώτες, ποτέ δεν τραγουδήσαμε σε βασιλιάδες, σουλτάνους, δικτάτορες και τυράννους αλλά πολεμήσαμε σκληρά για τα δικαιώματα μας και πάντα έχουμε τραγουδήσει για τη ζωή που τόσο πολύ αγαπούσαμε και αγαπούμε.
Σήμερα υποκλεινόμαστε με σεβασμό και τιμούμε τα άτομα αυτά, που έγραψαν και τραγούδησαν το τραγούδι της Χειμάρρας όπως ο Νέτσο Μούκα, που με την πένα του έγραψε και άφησε τραγούδια γενιά προς γενιά.
Κότσο Τσακάλι, τι μπορείς να γράψεις για αυτόν τον χειμαρριώτη που με τη φωνή και το ταλέντο του, έβαλε έναν λίθο στα θεμέλια της λαογραφίας της Χειμάρρας. Όλα τα τραγούδια της χειμάρρας είναι δική του δημιουργία και έχουν τραγουδηθεί από τον ίδιο.
Ο αξιότιμος καλλιτέχνης Δημήτρης Βάρφις, έχει συμμετάσχει σε τέσσερα Φεστιβάλ του Αργυροκάστρου, όπου η ξεχωριστή φωνή του έχει τιμηθεί καλλιτεχνικά.
Βλέπουμε ότι την παράδοση αυτή, την συνεχίζει με μεγάλο πάθος και θαυμασμό και η γνωστή τραγουδίστρια κ. Κατίνα Μπελέρι.