Γάλλος Συντηρητικός : Δεν μπορεί να εμποδίζεται η είσοδος της FYROM στην ΕΕ λόγω του ονόματος…



«Όταν οι Ευρωπαίοι συντηρητικοί αγνοούν τις θέσεις του Έλληνα Σαμαρά»

Ιούνιος 9, 2012.

«Δεν είναι δυνατόν να εμποδίζετε η είσοδος  της πΓΔΜ στην ΕΕ, λόγω του θέματος της ονομασίας της χώρας αυτής, τόνισε ο Γάλλος ευρωβουλευτής, Γιόζεπ Ντόουλ,  πρόεδρος της Ομάδας  των Λαϊκών Κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο, ( σ.σ. σε αυτήν δεν ανήκει και ο Σαμαράς;), σε ομιλία  του στη Γενική Συνέλευση της  Διεθνούς Πανευρωπαϊκής  Ένωσης στο Στρασβούργο.


Η δήλωση αυτή του Ντόουλ έγινε με μεγάλο χειροκρότημα – αναφέρει το σκοπιανό δημοσίευμα της εφημερίδας Βέτσερ, ενώ ο προηγούμενος ομιλητής ήταν  ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι.

Η συμμετοχή και η ομιλία του Μιλόσοσκι στη Γενική  Συνέλευση της Διεθνούς πανευρωπαϊκής ένωσης, η οποία έγινε στο Ευρωπαϊκόι Κοινοβούλιο  στο Στρασβούργο ήταν συμβολική. Η Οργάνωση έχει δεσμευτεί για την πλήρη ενοποίηση της Ευρώπης, εντός της οποίας είναι και η περιοχή των Σκοπίων- αναφέρει η Βέτσερ.
Στη γενικη Συνέλευση της πανευρωπαϊκής ένωσης συμμετέχει ο βουλευτής, Αντόνιο Μιλόσοσκι – πρώην υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων.

Η Διεθνής Πανευρωπαϊκή Ένωση, θεωρείται  το αρχαιότερο ευρωπαϊκό ενοποιητικό  κίνημα, το οποίο ιδρύθηκε από τον Ρίτσαρντ Κούντενχοβε- Καλλέργη.

Τα μέλη της  συστρατεύονται  σε μια πολικά, στρατιωτικά και οικονομικά ενωμένη Ευρώπη, ως μια κοινότητα ειρήνης, δικαίου και ελευθερίας. Αυτό έτος  έχει την επέτειο των 90 χρόνων από την ίδρυσή της.

--