Σκόπια: Συνάντηση Αχμέτι-Γκρούεφσκι για την κυβερνητική κρίση



Σεπτέμβριος 11, 2012.

Ο πρωθυπουργός και αρχηγός του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι και ο πρόεδρος του DUI, Αλί Αχμέτι, αναμένεται να συναντηθούν για την κυβερνητική κρίση και να συζητήσουν για πρόωρες εκλογές.


Ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης δήλωσε, σήμερα, ότι η συνάντηση Αχμέτι-Γκρούεφσκι θα πραγματοποιηθεί σήμερα ή αύριο με κύριο θέμα συζήτησης την κυβερνητική κρίση και την ένταση που δημιουργήθηκε από τα δύο κυβερνητικά μέρη για το Σχέδιο Νόμου για τη θεσμική μέριμνα των σλαβικών δυνάμεων ασφαλείας που ονομάζονται «Μπρανιτέλα» του 2001.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, η συνάντηση των δύο ανδρών θα γίνει μετά από διεθνή παρέμβαση και σε αυτή αναμένεται να καθοριστούν  εκ νέου οι αναφορές για συνεργασία», δήλωσε κυβερνητικό αξιωματούχος.

Οι ηγέτες των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης συναντήθηκαν πριν από δύο εβδομάδες όταν ξέσπασε η κυβερνητική κρίση μετά τη κατάθεση στεφάνου από τον υπουργό Άμυνας Φατμίρ Μπεσίμι στο μνημείο του UCK με τα μέλη της ARM, μια πράξη που πυροδότησε την εξέγερση και την αντίδραση στο κόμμα του Σλάβου πρωθυπουργού, ο οποίος αντέδρασε αμέσως με την κατάθεση νομοσχεδίου για την «Μπρανιτέλα», αποφεύγοντας να ενσωματώσει σε αυτό τα μέλη του UCK.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr