Η Σερβία υποστηρίζει ότι τα ακίνητά της στο Κοσσυφοπέδιο φθάνουν τα 220 δις δολάρια



Οκτώβριος 15, 2012.

Η αξία των ακινήτων που αιτείται η Σερβία από το Κοσσυφοπέδιο εκτιμάται σε περίπου 220 δις δολάρια, αλλά το κύριο μέρος  αυτής περιουσίας ιδιωτικοποιήθηκε κατά 95 τοις εκατό από τους νέους ιδιοκτήτες, τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου.


«Η πρόταση η οποία διατυπώνεται για συνομιλίες με την Πρίστινα σε ανώτατο επίπεδο περιλαμβάνουν πολιτικές διαπραγματεύσεις σχετικά με το καθεστώς της νότιας σερβικής επαρχίας, σύμφωνα με εμπιστευτικές πληροφορίες, αλλά χωρίς αμφιβολία περιλαμβάνονται  ανάμεσα στα θέματα και οι λοιπές απαιτήσεις της Σερβίας», αναφέρει το σέρβικο δημοσίευμα.

Ο διευθυντής του Γραφείου του «Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια» Αλεκσαντάρ Βούλιν είπε ότι η σερβική κυβέρνηση προετοιμάζει μια πλατφόρμα για πολιτικές διαπραγματεύσεις, αλλά οι λεπτομέρειες του εγγράφου δεν θα γίνουν γνωστές στο κοινό.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «οι κρατικοί θεσμοί της Σερβίας έχουν υπολογίσει ότι η συνολική αξία της περιουσίας του σερβικού κράτους ανέρχεται στο ποσό των 220 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, η ιδιωτική περιουσία των άνω των 30 χιλιάδων σερβικών οικογενειών που εκδιώχθηκαν από την άφιξη των διεθνών στρατευμάτων το 1999, ανέρχεται σε τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια δολάρια, γράφει το σερβικό Φρόνταλ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr