Βουλγαρία: Διαμαρτυρία στρατιωτικών για μισθούς και κοινωνικά δικαιώματα



Φεβρουάριος 23, 2013.

Σόφια.

Εκατοντάδες άτομα συμμετείχαν σε πορεία στο κέντρο της βουλγαρικής πρωτεύουσας σε μια διαμαρτυρία που διοργανώθηκε από την Λεγεώνα των Βουλγάρων Αξιωματικών ‘Ρακόφσκι’.


Κεντρικό σύνθημα των διαμαρτυρομένων ήταν «Για τη Βουλγαρία, για το βουλγαρικό στρατό». Η πορεία άρχισε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους για τη Βουλγαρία και υπό τους ήχους  του άσματος του «Μεγάλου Στρατιώτη» πήγαν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία της «Ανεξαρτησίας», κόβοντας προσωρινά την κυκλοφορία  σε μία από τις λωρίδες της κεντρικής  λεωφόρου.

«Αυτό που βλέπουμε στην κοινωνία μας είναι το μίσος μεταξύ του στρατού και του λαού. Η πολιτική που ακολουθήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας, έχει μέχρι στιγμής δημιουργήσει την άρση των κοινωνικών και επαγγελματικών δικαιωμάτων των βουλγαρικών στρατευμάτων χωρίς την ανάλογη αποζημίωση», δήλωσε ένας στρατιωτικός. «Διαφωνούμε με την κοινωνική πολιτική των μεταρρυθμίσεων και των περικοπών των εν ενεργεία και των αποστράτων, που ακολούθησε ο υπουργός Άμυνας Άνιου Άγγελοφ.

«Ζητάμε, από τη νέα ηγεσία που θα προκύψει, να επανεξετασθεί η συνολική πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια, να αναπτυχθεί ένα σχέδιο για το βουλγαρικό στρατό ώστε να γίνει ελκυστικός για τους νέους», είπε ο πρόεδρος της Λεγεώνας των Στρατιωτικών, στρατηγός Ιβάν Μίλοφ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr