Οι Βούλγαροι συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες κατά των μονοπωλίων



Φεβρουάριος 19, 2013.

Περίπου 350 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν  στη Γέφυρα Ορλόφ στη Σόφια, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και  εκπρόσωποι της νεολαίας του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος για να υποστηρίξουν τη διαμαρτυρία.

Οι διαδηλωτές περπάτησαν σιωπηλά μέχρι το μνημείο του Βασίλ Λέφσκι, έφεραν σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βουλγαρίας και πολλοί κρατούσαν λουλούδια. Υποσχέθηκαν ότι ο αγώνας τους θα είναι ειρηνικός και δεν θα εμποδίσουν την κίνηση στη γέφυρα Ορλόφ.

Οι διαδηλωτές αποκρούστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να μεταβούν στο προεδρικό μέγαρο, όπου φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης ζητώντας την παραίτησή της.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ ανακοίνωσε ότι από την 1η Μαρτίου θα μειωθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 8 τοις εκατό.

Νωρίς το απόγευμα εκπρόσωποι της εταιρείας CΕΖ, της μεταφοράς του ηλεκτρικού δικτύου δήλωσαν ότι οι αποφάσεις του πρωθυπουργού δεν είναι αντιστοιχούν στη συμφωνία που έχουν συνάψει με το βουλγαρικό κράτος.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr