Βουλγαρία: Το εθνικό κίνημα των ‘Ρωσόφιλων’



Μάρτιος 13, 2013.

Σόφια.

Το Εθνικό Κίνημα  των ‘Ρωσόφιλων»- «Русофили» εν όψει της προεκλογικής περιόδου παρουσίασε τις θέσεις και προτάσεις του για τη διέξοδο  από την πολιτική και κοινωνική κρίση που μαστίζει τη Βουλγαρία.

Βασικές θέσεις του κινήματος αυτού είναι η παύση της λειτουργίας των ιδιωτικών μονοπωλίων στη χώρα και η επαναγορά τους στο κράτος, η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων του χώρας να γίνεται από το κράτος και όχι από ιδιώτες, να σταματήσουν οι  ιδιωτικοποιήσεις των βασικών κρατικών επιχειρήσεων.

«Το εθνικό κίνημα των ‘Ρωσόφιλων’ υπερασπίζεται σθεναρά τις θέσεις:

-Νέο επίπεδο σχέσεων και συνεργασίας μεταξύ Βουλγαρίας και Ρωσίας που είναι στρατηγικής σημασίας για την έξοδο της χώρας από την πολιτική, κοινωνικό-οικονομική και πνευματική κρίση.

-Οι πολιτικές, οικονομικές και πνευματικές σχέσεις μεταξύ Βουλγαρίας και Ρωσίας, μπορεί και πρέπει να αποτελέσουν καταλύτη για την κοινονικο-οικονομική και πολιτιστική πρόοδο του βουλγαρικού έθνους.

-Ενίσχυση της θέσης και του ρόλου της σλαβικής Ορθοδοξίας στο σύγχρονο κόσμο ώστε να καταστεί σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση της βουλγαρικής εθνικής ταυτότητας στις συνθήκες και τις προκλήσεις ενός παγκοσμιοποιημένου κόσμου, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr