Αχμέτ Νταβούτογλου: «Η Τουρκία τάσσεται κατά του αντισημιτισμού, αλλά...»



Μάρτιος 14, 2013.

Άγκυρα.

 Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, απαντώντας σε επιστολή του Αμερικανικού Κογκρέσου που ζητά από τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να ανακαλέσει τις δηλώσεις του με τις οποίες σύγκρινε το Σιωνισμό με το Φασισμό,


 δήλωσε ότι η Τουρκία είναι εναντίον  του αντισημιτισμού, αλλά δεν εγκρίνει την επιθετική στάση του Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου Νόβοστι.

«Στο θέμα αυτό η θέση μας είναι καθαρή, είμαστε ενάντια στον αντισημιτισμό. Αλλά είμαστε πάντα αντίθετοι και θα συνεχίσουμε να είμαστε αντίθετοι στη σιωνιστική πολιτική  που ακολουθεί το Ισραήλ και την επιθετική του στάση στην περιοχή. Και σε αυτό δεν πρέπει να αμφιβάλει κανείς», είπε ο Νταβούτογλου.

«Η Τουρκία αποτελεί μια ορθάνοιχτη πόρτα για κάθε έθνος που υποφέρει από τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και όποιος καταπατά τα δικαιώματα, ας μην προσπαθεί να αμαυρώσει τη φήμη της Τουρκίας», πρόσθεσε.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr