«Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής της Σερβίας»


Ιούνιος 13, 2013.

Νέα Υόρκη.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, δήλωσε σήμερα στο Σέρβο  επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας , Ivanu Mrkiću/ Ιβάν Μέρκιτς,  ότι οι ΗΠΑ θα ενεργήσουν στους εταίρους της στον παγκόσμιο προσκήνιο να υποστηρίξουν  τις προσπάθειες της Σερβίας για να ασκήσει τις δικές της στόχους της εξωτερικής πολιτικής.


Ο Μέρκιτς και ο Ντι Κάρλο, συμφώνησαν για τη σημασία της εφαρμογής της συμφωνίας που υπεγράφη στις Βρυξέλλες από τις αντιπροσωπείες του Βελιγραδίου και της Πρίστινας και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο λόγος αποσκοπούσε στη σταθερότητα της περιοχής και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων στην περιοχή.

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών και ο πρέσβης των ΗΠΑ συναντήθηκαν εν όψει της συνεδρίασης  του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στο οποίο θα παρουσιασθεί αύριο η τακτική τριμηνιαία έκθεση για το Κοσσυφοπέδιο.

Ο Σέρβος υπουργός τόνισε ότι είναι σημαντική η παρουσία  των δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών- UNIMIK, στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, αφού εκ του αποτελέσματος έδειξε  ότι η συμμετοχή τους ήταν αμερόληπτη.

Σήμερα, εξάλλου, έφυγε για τη Νέα Υόρκη και ο πρωθυπουργός της χώρας, Ϊβιτσα Ντάτσιτς, όπου , εκτός των άλλων, θα παραστεί στη συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με το Τανγιούγκ.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr