Η Ιταλία έτοιμη να δεχθεί 10 χιλιάδες αλλοδαπούς


Αύγουστος 29, 2013.

Τίρανα.

«Ακόμη και φέτος, 10 χιλιάδες ξένοι θα μπορούσαν να έρθουν με κάποιο σκάφος στην Ιταλία και στη συνέχεια να μείνουν εδώ, αφού υπάρχει η δυνατότητα παραμονής τους εφ’ όσον βρουν μια θέση εργασίας», αναφέρει το αλβανικό δημοσίευμα.


Το εν λόγω  διάταγμα υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Enrico Giovannini και δημοσιεύθηκε στις 26 Αυγούστου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπου καθορίζεται ο μέγιστος αριθμός απορρόφησης εργαζομένων ανά περιφέρεια.

Στο διάταγμα υπάρχουν δύο κατηγορίες για τους αλλοδαπούς:

Σε πέντε χιλιάδες ανέρχονται οι συμμετοχές σε όσους λάβουν μέρος σε μαθήματα κατάρτισης που διοργανώνονται από διαπιστευμένα ιδρύματα και αυτά μπορούν να διαρκέσουν έως και δύο έτη από όπου θα λάβουν τίτλο σπουδών ή πιστοποιητικό ικανότητας εργασίας.

Άλλες πέντε χιλιάδες εγγραφές που καθορίζονται σε περιφέρειες και αυτόνομες επαρχίες, για όσους θέλουν να κάνουν πρακτική εξάσκηση έργου που θα εγκριθεί από την αρμόδια αρχή. Το καθεστώς είναι διαφορετικό από επαρχία σε επαρχία.

Οι αλλοδαποί, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα, πρέπει να προστρέξουν στις οικείες προξενικές αρχές όπου μαζί με αίτηση θεώρησης θα υποβάλλουν και τα απαιτούμενα έγγραφα για κατάρτιση ή είδος επαγγέλματος.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr