«Στην Ελλάδα συνελήφθη ένας ακόμη ηγέτης της ‘Χρυσής Αυγής’»


Οκτώβριος 4, 2013.

Αθήνα. ‘Ρωσία 24’.

Στην Ελλάδα συνεχίζονται οι συλλήψεις μελών της ηγεσίας της ακροδεξιάς «Χρυσής Αυγής», η οποία αποτελεί μέρος του εθνικού κοινοβουλίου.


Όπως αναφέρθηκε από το ‘Ίντερφαξ’ η οργάνωση κατηγορείται ως εγκληματική ομάδα και παραπέμφθηκε σε κράτηση και ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, Χρήστος Παππάς.

Αυτός και άλλα δύο υψηλόβαθμα μέλη του κόμματος θα είναι προφυλακισμένοι μέχρι την επικείμενη δίκη.

Νωρίτερα την Πέμπτη συνελήφθη ο βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου της ‘Χρυσής Αυγής’, Γιάννης Λάγος.

Επίσης, ο κρατούμενος αρχηγός της ‘Χρυσής Αυγής’, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, εμφανίστηκε την Τετάρτη ενώπιον της δικαστικής επιτροπής επί έξι ώρες για να αποδείξει την αθωότητά του.

Ωστόσο, η μαρτυρία του δεν έπεισε με συνέπεια να μεταφερθεί  από τα  κρατήρια της αστυνομίας στη φυλακή.

Τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» είναι ύποπτα για συμμετοχή στη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα. Ο νέος άνδρας μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στις 18 Σεπτεμβρίου. Ο εικαζόμενος δολοφόνος συνελήφθη και ομολόγησε το έγκλημα, αλλά είπε ότι αυτό έγινε για αυτοάμυνα. Όλοι οι άλλοι που συνελήφθησαν αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη στη δολοφονία.

Το κόμμα της «Χρυσής Αυγής» έχει μια δύναμη επιρροής στην Ελλάδα. Στην Εθνική Συνέλευση  έχει 18 έδρες και το περασμένο καλοκαίρι, οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι το κόμμα ήταν το τρίτο δημοφιλές στη χώρα, είχε υποστηριχθεί από το περίπου 15 τοις εκατό του πληθυσμού, σημειώνει το ρωσικό «Βέστι 24».

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr