Ισραήλ: Διαδήλωση Αφρικανών μεταναστών «Είμαστε περήφανοι που είμαστε μαύροι»




Ιανουάριος 5, 2014.

Περίπου 20.000 παράνομοι μετανάστες από την Αφρική πραγματοποίησαν διαδήλωση –διαμαρτυρία, στην πλατεία Ράμπιν του Τελ Αβίβ.


Οι νέγροι μετανάστες ζήτησαν να δοθεί τέλος στην πολιτική των διακρίσεων που ακολουθεί η ισραηλινή κυβέρνηση και να σταματήσουν οι καθυστερήσεις για τη χορήγηση του καθεστώτος του πρόσφυγα και να γίνει η επανεγκατάστασή τους στο στρατόπεδο όπου διαβίωναν στην πόλη Νεγκέβ.

«Είμαστε περήφανοι που είμαστε μαύροι. Είμαστε άνθρωποι, όχι ζώα. Είμαστε πρόσφυγες!», φώναζαν οι Αφρικανοί στη διαδήλωση.

Σκοπός των διαδηλωτών ήταν να ακουσθεί η φωνή τους μέχρι τον ΟΗΕ, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της παραμονής τους σύμφωνα με τη διεθνή σύμβαση για τα δικαιώματα των προσφύγων.

Το μεγαλύτερο μέρος των νέγρων στο Ισραήλ, προέρχεται από το Σουδάν και την Ερυθραία.

‘Αντι-σιωνιστική διαδήλωση’


Αντίθετος στα αιτήματα των παράνομων μεταναστών  ήταν ο πρώην  υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ, Ελί Γισάι, νυν βουλευτής στην Κνεσέτ, ο οποίος δήλωσε ότι «το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι: Να σώσει τον εαυτό του  ή αν πάψει να είναι εβραϊκό».

 Είπε ότι οι διαδηλωτές υποστηρίζονται από αντι-σιωνιστικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που απαιτούν να τους δοθούν πολιτικά δικαιώματα.
«Καλώ την κυβέρνηση να συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα εναντίον τους, σταθερά και αποφασιστικά χωρίς συμβιβασμούς», δήλωσε σύμφωνα με το κανάλι ‘9’ του Ισραήλ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr