Αλβανοί: Ο Ντάτσιτς αποκάλεσε τους Σκοπιανούς αδελφούς του...


Ιανουάριος 22, 2014.

Με ιδιαίτερο τόνο οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός της Σερβίας, αποκάλεσε τους νοτιοσλάβους των Σκοπίων «αδελφούς του».


Συγκεκριμένα ο Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε σε συνέδριο στις Βρυξέλλες, στο οποίο προήδρευε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Ευάγγελος Βενιζέλος, ότι το Βελιγράδι θα βοηθήσει την ‘πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία των Σκοπίων’ να επιλύσει τη διαφορά, εάν αυτό απαιτηθεί. Ο Ντάτσιτς δήλωσε ότι  η Σερβία επιθυμεί να προχωρήσει η διαδικασία σε μια αποδεκτή λύση και ότι δεν θέλει να παρέμβει, αλλά εάν απαιτηθεί θα το πράξει.

«Επιθυμούμε να καταλήξουμε σε μια αποδεκτή λύση, αλλά ακόμη έχουμε αρκετά προβλήματα. Δεν θέλουμε να εμπλακούμε στη διαδικασία αυτή, αλλά ζητηθεί από τους φίλους (Έλληνες) και τους αδελφούς μας (Σκοπιανούς) να μεσολαβήσουμε, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε με καλή θέληση τις υπηρεσίες μας», δήλωσε ο Ντάτσιτς.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη σειρά του, τόνισε ότι τα Σκόπια θα πρέπει να πληρούν τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr