Οι Κούρδοι της Συρίας ζητούν να κάνουν εξαγωγές πετρελαίου μέσω Τουρκίας


Φεβρουάριος 4, 2014.

Οι Κούρδοι της περιοχής Rojava, της Συρίας, οι οποίοι έχουν διακηρύξει αυτονομία σε τρεις περιοχές, προετοιμάζουν παραγωγή πετρελαίου και ζητούν να το πουλήσουν στη διεθνή αγορά μέσω της Τουρκίας, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


 Η Ασία Αμπντουλάχ, συμπρόεδρος του κουρδικού κόμματος της Συρίας – PYD, δήλωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου στις αυτόνομες περιοχές βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και ετοιμάζεται η διοχέτευσή του στις διεθνείς αγορές.

Για το σκοπό, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, η Ασία Αμπντουλάχ έχει έρθει για διαπραγματεύσεις με το τούρκικο υπουργείο Εξωτερικών.

Η συμπρόεδρος του PYD, μαζί με αντιπροσωπεία Κούρδων από τη Συρία, ήρθε στην Τουρκία και μετά τις συναντήσεις που είχε, δήλωσε ότι ήταν ανοικτή στο διάλογο για το θέμα αυτό.

Οι τρεις αυτόνομες περιοχές των Κούρδων της Συρίας, που παρομοιάζονται με τα ελβετικά καντόνια, όπως είπε η Ασία Αμπντουλάχ έχουν αποτύχει να έρθουν σε συνεννόηση με τον Μασούντ Μπαρζανί της Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ, σχετικά με την προοπτική της πώλησης του πετρελαίου από τις περιοχές αυτές.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr