Βουλγαρία: Πρόταση αλλαγής ονομασίας του Μπλαγκόεβγκραντ σε ‘Τσάρος Σαμουήλ’




Ιούλιος 31, 2014.

Αντιδράσεις υπάρχουν στην ιδέα αλλαγής του ονόματος της πόλης Μπλαγκόεβγκραντ της δυτικής Βουλγαρίας, στην περιοχή του Πιρίν.


Μια ομάδα πολιτών διοργάνωσε δημόσια διαμαρτυρία κατά της αναφοράς του προέδρου της χώρας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ,  ότι από την επιτροπή ονοματοθεσίας ζήτησε  να αλλάξει το όνομα Μπλαγκόεβγκραντ σε  ‘Σαμουήλ’ ή ‘Τσάρου Σαμουήλ’.

Οι κάτοικοι της βουλγαρικής πόλης έχουν εναντιωθεί με αυτήν την αναφορά, αφού η ονομασία Μπλαγκόεβγκραντ είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο και έχει και δύο πανεπιστήμια με το όνομα αυτό, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η συζήτηση για το αν το όνομα της πόλης Μπλαγκόεβγκραντ αντικατασταθεί με την ονομασία του ηγεμόνα του μεσαίωνα, Σαμουήλ, έχει ξεκινήσει από τον χειμώνα. 

Αρκετούς μήνες αργότερα το θέμα έθιξε ο συγγραφέας Κύριλ Μίλτσεφ από κατάγεται από το Κάρλοβο και έχει ζήσει πολλά χρόνια στο Πλοβντίβ (Φιλιππούπολη), αλλά η καταγωγή του είναι από την περιοχή του Πιρίν.

Οι κάτοικοι του Μπλαγκόεβγκραντ, που τάσσονται ενάντια στη μετονομασία της πόλης, προγραμματίζουν μια τεράστια διαδήλωση στις 8 Αυγούστου.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr