Στρατηγός Breedlove: Η Ρωσία επιδιώκει να διαιρέσει το ΝΑΤΟ και το Ευρωπαϊκό μπλοκ




Απρίλιος 30, 2015.

Ο Αμερικανός στρατηγός (πτέραρχος),  ανώτατος διοικητής των αμερικανικών  δυνάμεων στην Ευρώπη, Φίλιπ Μπρινλόβ- Philip Breedlove, πρότεινε προς την Επιτροπή της Γερουσίας,  την παροχή όπλων προς την Ουκρανία, για να αναγκάσει τη Ρωσία να διαπραγματευθεί.


Ο ίδιος πιστεύει ότι ο εφοδιασμός με επιθετικά όπλα στην Ουκρανία,  θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση για τον περιορισμό των ρωσικών ενεργειών που απειλούν την ασφάλεια της Ευρώπης, όπως δήλωσε την Πέμπτη.

«Ο κ. Πούτιν και οι δυνάμεις του, έχουν αποφασίσει να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, ως πλεονέκτημά τους, συμπεριλαμβανομένων του στρατιωτικού εργαλείου», δήλωσε ο πτέραρχος Μπρίντλοβ.

«Υποστηρίζω την διερεύνηση για τη χρήση επιθετικών όπλων για να αλλάξει ο λογισμός των αποφάσεων επί του εδάφους και να διευκολυνθεί η προσέγγιση του αντιπάλου μας στο τραπέζι».

Αναφερόμενος στη τακτική της Ρωσίας επεσήμανε, προς την Επιτροπή,  ότι «το κίνητρο της Ρωσίας δεν περιορίζεται μόνο στο διαμελισμό της Ουκρανίας, αλλά θέλει να διαιρέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, σε οικονομικούς και στρατιωτικούς συνασπισμούς».

Υπερασπίστηκε την Τουρκία


 Ο διοικητής υπερασπίστηκε, επίσης, την Τουρκία, ως βασικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ, έναντι της κριτικής από μέλος της Επιτροπής, αφού η Τουρκία δεν κάνει τίποτε για να σταματήσει τη ροή των ξένων μαχητών, δια μέσου της επικράτειάς της, που πηγαίνουν να ενταχθούν στο ‘ισλαμικό κράτος’.

«Η ροή των τζιχαντιστών είναι ένα πρόβλημα για όλη την Ευρώπη», είπε ο Πτέραρχος, «δεν είναι πρόβλημα μόνο για την Τουρκία, γιατί η σύγκρουση λαμβάνει χώρα κατά μήκος των συνόρων της, και η Τουρκία αντιμετωπίζει άμεσο αποτέλεσμα από τη σύγκρουση», είπε υπερασπιζόμενος την Τουρκία.

Και θα συνεχίσει:

«Εγώ δεν θα ξεχωρίσω την Τουρκία. Νομίζω ότι οι ροές προς το Ισλαμικό κράτος γίνονται από πολλά μέρη», είπε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει λάβει διάφορα μέτρα για να πατάξει τη ροή των ξένων μαχητών σε όλη τη χώρα.

Επεσήμανε, ακόμη, ότι στο ισλαμικό κράτος έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 15.000 ξένοι μαχητές από διάφορες χώρες, όπως σημειώνει το τουρκικό Χαμπερλέρ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr