Η Συρία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά μη επανδρωμένο αεροσκάφος








Σεπτέμβριος 23, 2015.




Για πρώτη φορά από την παραλαβή στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Ρωσία, ο στρατός της Συρίας χρησιμοποίησε  μη επανδρωμένο αεροσκάφος την Τετάρτη σε στρατιωτική επιχείρηση, όπως σημειώνει πηγή ασφαλείας της Συρίας.


Η πτήση ήταν επιτυχής και εντόπισε τρομοκρατικές ισλαμικές ομάδες στα βόρεια και στα ανατολικά της χώρας.

«Ο στρατός της Συρίας έχει ξεκινήσει τη χρησιμοποίηση μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ρωσικής κατασκευής στις επιχειρήσεις ενάντια των τρομοκρατών στα βόρεια και στα ανατολικά διαμερίσματα της χώρας», αναφέρει η πηγή, αλλά δεν αποκαλύφθηκαν άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο του αεροσκάφους, εάν είναι εξοπλισμένο και τις δυνατότητές του.

Η χρήση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους από το συριακό στρατό είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας για στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία που στοχεύει στην καταπολέμηση της οργάνωσης  του ‘ισλαμικού κράτους’, σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ