Ο στρατός του Άσαντ ανακατέλαβε πετρελαιοπηγή από τους τζιχαντιστές









Σεπτέμβριος 10, 2015.





Οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ανακατέλαβαν  πετρελαιοπηγή στην κεντρική Συρία, την οποία είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές.


Πρόκειται για  πετρελαιοπηγή  και κοιτάσματα αερίου στην αλ Τζαζέλ, ανατολικά της Χομς, που έγινε ανακατάληψη μετά από σκληρές μάχες με πολλά θύματα, όπως σημειώνεται από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η συγκεκριμένη πετρελαιοπηγή παράγει περίπου 2.500 βαρέλια την ημέρα και έχει αλλάξει χέρια επανειλημμένα κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν, ήδη, χάσει τα κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου στο Ντέιρ αλ Ζουρ, ενώ οι Κούρδοι στη Βόρεια Συρία έχουν υπό τον έλεγχό τους άλλη μία πετρελαιοπηγή  Rmailan’ που θεωρείται η μεγαλύτερη στη χώρα.

Το πετρέλαιο χρησιμοποιείται στη βιομηχανία και αποτελούσε τον πυλώνα της οικονομίας στη Συρία, μέχρι την κρίση που ξέσπασε και κρατά πλέον των τριών ετών.

Η εξαγωγή πετρελαίου αντιπροσώπευσε το 45 τοις εκατό των συνολικών εξαγωγών της Συρίας. Σήμερα η παραγωγή πετρελαίου έχει σημειωθεί σημαντικά.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ