«Οι πολεμικές βιομηχανίες των ΗΠΑ καταστρέφουν την ελευθερία στον κόσμο»




Ιανουάριος 17, 2016.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι  έχουν αποκτήσει εχθρούς λόγω των ατελείωτων επιδρομών τους σε άλλες χώρες», γράφει ο αρθρογράφος Μπρους Φέιν (Bruce Fein) στην Ουάσινγκτον Τάιμς (Washington Times)


Σύμφωνα με τον συντάκτη, αυτό συμβαίνει επειδή οι ​​ Ηνωμένες Πολιτείες «τροφοδοτούνται από το στρατιωτικό-βιομηχανικό  τρομοκρατικό σύμπλεγμα», στο οποίο διακινούνται τρισεκατομμύρια δολάρια. 


Ακριβώς για αυτό το λόγο, δηλαδή, η Ουάσιγκτον προσπαθώντας  να επωφεληθεί από τους πολέμους, έχει καταστεί ο «μεγάλος καταστροφέας της ελευθερίας».


Οι Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω των ατελείωτων εισβολών τους σε άλλες χώρες,  προκειμένου να έχουν κέρδη, αποκτούν νέους εχθρούς οι οποίοι ενώ δεν έχουν πρόθεση να επιτεθούν στην Αμερική, η Ουάσιγκτον τους συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο.


Ωστόσο, η «αμερικανική αυτοκρατορία» αρνείται να το παραδεχθεί, γράφει ο αρθρογράφος των Washington Times και υπενθυμίζει ότι ο αμερικανός συγγραφέας Upton Sinclair παρουσιάζει αυτήν την αλήθεια ως εξής:


«Είναι δύσκολο σε έναν άνθρωπο να καταλάβει ότι ο μισθός του εξαρτάται από μια τέτοια τακτική. Πίσω από αυτό το ‘τρομοκρατικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα’ κρύβεται πλούτος τρισεκατομμυρίων δολαρίων, μεγάλη ισχύς και η σεβαστή κοινωνική θέση».


Το στρατιωτικο-βιομηχανικό κατεστημένο των ΗΠΑ αναπτύσσει ατελείωτους πολέμους και δημιουργεί παρατραβηγμένους φόβους σε λαούς για κινδύνους και απειλές πετυχαίνοντας τους στόχους του.


Σήμερα έχει γίνει κατανοητό  ότι οι επεμβάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή υποστηρίζοντας σκληρά και διεφθαρμένα καθώς και καταπιεστικά καθεστώτα έχουν δημιουργήσει αντίποινα από τους καταπιεσμένους.


«Έχουμε  βοηθήσει, οικονομικά, κράτη που είναι καταπιεστικά, κάνουν βασανιστήρια και εκτελέσεις με εξωδικαστικές πρακτικές», γράφει ο Φέιν, αναφέροντας ως παράδειγμα, μεταξύ άλλων, την υποστήριξη της Ουάσιγκτον προς τη δυναστεία του αλ Σαούντ στην Αραβία.


Ο συντάκτης θα τονίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθούν την ‘πεπατημένη’ των προηγούμενων αυτοκρατοριών, ακολουθώντας το ρωμαϊκό μοντέλο.


«Στην αρχή πολεμήσαμε τους Άγγλους, για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Στη συνέχεια συμμετείχαμε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο για να προστατεύσουμε τους συμμάχους μας.


Στη συνέχεια αποφασίσαμε μαζί με τους συμμάχους να προστατεύσουμε για παράδειγμα το Βιετνάμ, το Κουβέιτ και τη Σομαλία και έπρεπε  να αγωνισθούμε για χάρη του πολέμου».


Ο συντάκτης τονίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ήταν πολύ πιο ελεύθερες, πιο πλούσιες και μια πιο ασφαλής χώρα, εάν αποσύρει όλα τα στρατεύματά της από τη Μέση Ανατολή και τα τοποθετήσει στο εσωτερικό της χώρας για την προστασία των συνόρων, των ακτών και του εναέριου χώρου.


Επισημαίνει ακόμη, ότι το Ισραήλ, σύμμαχος των ΗΠΑ, έχει αρκετή δύναμη και ισχύ για να αντιμετωπίσει τον εαυτό του.


«Από το 1948, με την παρουσία μιας πολύ μικρότερης στρατιωτικής δύναμης του, το  Ισραήλ, κατάφερε με επιδέξιους τρόπους να νικήσει τις συνδυασμένες δυνάμεις της Αιγύπτου, του Ιράκ, της Συρίας και των Αράβων της Παλαιστίνης», όπως σημειώνει.


Ο Bruce Fein θα καταλήξει με την ουτοπική θεώρηση:  η Ουάσιγκτον πρέπει να σταματήσει την πώληση όπλων και να δρα  μόνο σε ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ