Αλβανοί μαθητές σηκώνουν ψηλά τη σημαία της Ελλάδας




Μάρτιος 30, 2016.

Τίρανα.

Αποτελεί παράδοση στο ελληνικό κράτος, οι μαθητές με τις υψηλότερες βαθμολογίες στο σχολείο, στη διάρκεια της παρέλασης να  είναι σημαιοφόροι, να κρατούν πηγαίνοντας μπροστά την ελληνική σημαία, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.




Δεν  είναι η πρώτη φορά που Αλβανοί μαθητές χαρακτηρίζονται ως άριστοι και γίνονται σημαιοφόροι κατά τη διάρκεια των παρελάσεων στις ελληνικές πόλεις.



Αλλά αυτό που παρατηρήθηκε, φέτος, κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, στην Ελλάδα, ήταν ότι περισσότεροι σημαιοφόροι ήταν αλβανικής καταγωγής.



Οι ίδιοι οι γονείς που έστειλαν φωτογραφίες στην Αλβανία, δηλώνουν πόσο υπερήφανοι είναι για τα επιτεύγματα των παιδιών τους στην Ελλάδα.



Στην Ελλάδα πολλοί ήταν εκείνοι που αντέδρασαν θετικά στο γεγονός ότι τα παιδιά των Αλβανών έγιναν σημαιοφόροι στις παρελάσεις και εξέφρασαν  πολλά θερμά  μηνύματα για τα παιδιά αυτά, τα επαίνεσαν για την απόδοση στα μαθήματά τους.



Ωστόσο, άλλοι, σχολίασαν αρνητικά, δεν τους άρεσε το γεγονός ότι παιδιά της Αλβανίας κρατούν την ελληνική σημαία.



Η μητέρα, πάντως, του Άγγελου Νικολάρη που είναι 12 ετών είναι πολύ υπερήφανη για το γιό της που έγινε σημαιοφόρος και κράτησε την ελληνική σημαία, αφού αναδείχθηκε ως ο καλύτερος μαθητής σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.


Θα πει χαρακτηριστικά:


«Εμείς δεν ξεχνάμε ότι είμαστε Αλβανοί, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα παιδιά μας δεν έχουν κανένα μέλλον στην Αλβανία, μέλλον δεν έχουμε και εμείς οι γονείς τους. Τα παιδιά μας μιλάνε ελληνικά και δεν θα μπορούσαν να ζήσουν στην Αλβανία. Χαίρομαι που επιλέχθηκε για σημαιοφόρος. Ήταν τρεις μαθητές οι άριστοι, έγινε κλήρος και έπεσε στο γιο μου».


Μια άλλη μητέρα από τη Λάρισα θα πει:


«Ζω στην Ελλάδα και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Εδώ εργάζομαι και όλοι οι φίλοι μου είναι Έλληνες, συζητάμε, πίνουμε τον καφέ μας και δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Βλέπω τι γίνεται στα κοινωνικά δίκτυα. Εγώ λέω ‘σταματήστε το ρατσισμό!’ Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι όλοι για αυτούς τους μαθητές», σημειώνει η αλβανική ‘Σέκουλι’.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ