Οι Ρουμάνοι θα επιλέξουν μεταξύ της Δημοκρατίας και της Μοναρχίας




«Οι Ρουμάνοι μπορεί να πάνε σε δημοψήφισμα για τη Μοναρχία», γράφει το δημοσίευμα


Δεκέμβριος 18, 2017. 19:56


Βουκουρέστι.


Ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος δεν αποκλείει τη δυνατότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την επιλογή των Ρουμάνων μεταξύ της δημοκρατίας και της μοναρχίας.



«Πρέπει να το συζητήσουμε,  από έχουμε δει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός υποστηρικτών (της μοναρχίας), ίσως ένα σχέδιο δημοψηφίσματος θα ήταν δυνατόν» δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SDP) Νικολάε Μπανταλάου σύμφωνα με τη ρουμανική ιστοσελίδα ‘ gandul.info’ την οποία επικαλείται το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA.


Ο εκτελεστικός πρόεδρος του SDP δήλωσε ότι είναι Δημοκρατικός από τότε που γεννήθηκε και το βασίλειο της Ρουμανίας το γνωρίζει μόνο από τα βιβλία.



«Ναι, νομίζω ότι πρέπει να ερωτηθεί ο λαός για αυτό. Δεν είναι κακό πράγμα, εξάλλου οι χώρες που έχουν μοναρχία είναι ανεπτυγμένες χώρες», πρόσθεσε το Μπανταλάου.



Ερωτηθείς εάν αυτό το δημοψήφισμα θα μπορούσε να λάβει χώρα το επόμενο έτος, απάντησε:
«Φυσικά. Όλα είναι δυνατά. Μετά το δημοψήφισμα για την παραδοσιακή οικογένεια, μπορούμε, επίσης, να θέσουμε μια τέτοια ερώτηση στο λαό».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr