Οι Σκοπιανοί με το βλέμμα στραμμένο στο Συλλαλητήριο της Αθήνας




Φεβρουάριος 3, 2018. 20:37

Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης του κράτους των Σκοπίων αναφέρονται  στο συλλαλητήριο για το όνομα της Μακεδονίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο, 4 Φεβρουαρίου 2018, στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας, Αθήνα.


Θα δούμε μερικά από αυτά, πώς βλέπουν την αντίδραση των Ελλήνων στην παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στους Σλάβους των Σκοπίων. Οι απόγονοι των κύριων πέντε σλαβικών φυλών του 7ου και 8ου αιώνα, καταλαμβάνουν σήμερα, κυρίως, τις περιοχές της αρχαίας Παιονίας και Δαρδανίας και μέσα από μια πολιτική κλεπταποδοχής, πλέον των είκοσι ετών, οι Σλάβοι των Σκοπίων,  προσπαθούν να κατατροπώσουν την Ελλάδα, η οποία βιώνει μια γενικότερη παρακμή,  φέρνοντάς την σε σημείο παραχώρησης ενός ονόματος που είναι ταυτόσημο με τον τεράστιο ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο των Ελλήνων.


Το «Κανάλ 5» αναφέρεται στο συλλαλητήριο με δημοσίευμα που γράφει :


«Η Ελλάδα κινητοποιείται για την αυριανή διαδήλωση με το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική».






 Η ιστοσελίδα «NetPress» παρουσιάζει τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο και γράφει: Έλληνας
Μητροπολίτης: Σηκώστε τη γροθιά, η Μακεδονία είναι ελληνική».


Σημειώνει μάλιστα ότι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, προσφέρει δωρεάν μεταφορά στους πιστούς για τη διαδήλωση στην Αθήνα κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία από τους Σλάβους.






Η τηλεόραση ‘Sitel’ αναφερόμενη στο Συλλαλητήριο της Αθήνας έχει ως τίτλο: «Αύριο μαζικές
διαμαρτυρίες στην Αθήνα. Ο Βαρθολομαίος καλεί για ηρεμία και σοφία».










Το ιδιωτικό πρακτορείο ’MakFax’ σε άρθρο του  που έχει τίτλο: «Η Αθήνα προετοιμάζεται για μαζικές διαμαρτυρίες με το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα».




Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «οι διοργανωτές αναμένουν το πλήθος να υπερβεί σε όγκο κάθε διαδήλωση που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. 


Σύμφωνα με αυτούς, η διαμαρτυρία δεν έχει πολιτικό χρώμα και τα μηνύματά του είναι  πατριωτικά και όχι κομματικά».



Από τον περίπατό μας στα ΜΜΕ των Σκοπίων, διαπιστώσαμε ότι μόνο τα σλαβικά έχουν σχετική αναφορά για το θέμα, τα αλβανικά ασχολούνται με θέματα της εσωτερικής επικαιρότητας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr