Ο Ράμα απορρίπτει πρόταση της Σερβίας να μεσολαβήσει στο Κοσσυφοπέδιο




Δεκέμβριος 21, 2018. 23:42


 Η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπράναβιτς έστειλε δύο επιστολές στον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, ζητώντας του, να χρησιμοποιήσει την ‘επιρροή του στην Πρίστινα».


Σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα, η Μπράναβιτς ζήτησε από τον Ράμα να εξετάσει το αλβανικό κράτος τη θέση του σχετικά με την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και επίσης να ματαιώσει την δημιουργία στρατού και να αποσύρει το δασμολογικό μέτρο με τη φορολόγηση 100 τοις εκατό επί των σερβικών προϊόντων.


Η πρώτη επιστολή με ημερομηνία 16 Νοεμβρίου  είναι γραμμένη όπως η σερβική διπλωματία  καταφέρεται κατά των Αλβανών σε συνόδους του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.


 Η πρωθυπουργός της Σερβίας παραπονιέται για καταπίεση και εγκλήματα κατά του σερβικού λαού που συνεχίζονται ασταμάτητα στο Κοσσυφοπέδιο και υπάρχει η απειλή αυτά τα κλιμακωθούν.


 Στην επιστολή δεν απάντησε ο Έντι Ράμα.


 Η πρωθυπουργός της Σερβίας, έστειλε δεύτερη επιστολή  στις 3 Δεκεμβρίου, κατηγορώντας τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου  και ζητά τη μεσολάβηση του Ράμα για την άρση των δασμολογικών μέτρων της Πρίστινα, υπενθυμίζοντας ότι το Βελιγράδι δεν θα  λάβει αμοιβαία μέτρα.


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, απέρριψε τις εκκλήσεις της ομολόγου του αναφέροντας ότι η Σερβία έχει προβεί σε εμπόδια και εχθρικές πράξεις εναντίον του Κοσσυφοπεδίου, που είναι βλαβερές για την περιφερειακή συνεργασία και δεν είναι αντάξιες μιας υποψήφιας χώρας στην ΕΕ, αναφερόμενος στα εμπόδια της Σερβίας για ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO και στην INTERPOL.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr