Απάντηση προέδρου Σερβίας σε Ντόναλντ Τραμπ: Δεν είμαστε κοντά σε συμφωνία με την Πρίστινα





 Ο Βούτσιτς λέει ότι οι συνομιλίες θα συνεχισθούν μόνο αν αρθεί η φορολόγηση


Δεκέμβριος 19, 2018. 20:02


Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σχολίασε την επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι δεν συμφωνεί απόλυτα με όλα όσα διατυπώνει στην επιστολή  του καθώς πιστεύει ότι η Σερβία και η Πρίστινα δεν βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, γράφουν αλβανικά δημοσιεύματα.



«Η επιστολή του Τραμπ μιλάει για τρία πράγματα.


Πρώτον, οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την επίλυση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου μέσω ενός συμβιβασμού.


Δεύτερον, περιλαμβάνεται σε αυτήν για πρώτη φορά ο Τραμπ  και αυτό γίνεται σαφές, 
και 

Τρίτον,δηλώνει ότι έχουμε εισέλθει σε μια τελική φάση, πράγμα για το οποίο δεν μπορώ να συμφωνήσω πλήρως», δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος στο σερβικό ραδιόφωνο b92.


«Δεν μπορώ να συμφωνήσω γιατί νομίζω ότι δεν βρισκόμαστε κοντά στην εξεύρεση λύση, ωστόσο οι ΗΠΑ δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την επίλυση του προβλήματος. Είναι πιθανή μια λύση και φαίνεται σίγουρη, δεν νομίζω ότι είναι εύκολη και απλή, αλλά δεν έχουμε άλλη εναλλακτική λύση», είπε ο Βούτσιτς.


«Ο διάλογος μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα δεν μπορεί να συνεχισθεί εάν δεν ανακληθεί το φορολογικό μέτρο» είπε ο Σέρβος πρόεδρος σχολιάζοντας την επιστολή Τραμπ.


Ωστόσο, ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, απαντώντας εμμέσως στον Σέρβο πρόεδρο, είπε ότι δεν πρόκειται να ανακληθεί το φορολογικό μέτρο στα σερβικά προϊόντα εάν η Σερβία δεν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.



sot.com.al, kohajone.com, 


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr