Και ‘Κοσοβάροι στρατιώτες’ στην αμερικανική άσκηση στην Κροατία



Μάιος 20, 2019. 18:26

Ζάγκρεμπ.

Στη διεθνή στρατιωτική άσκηση «Αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης ‘19», η οποία έλαβε χώρα στο κροατικό έδαφος, πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιδρομή από τις αμερικανικές δυνάμεις στο στρατόπεδο «Ευγκέν Κβατέρνικ κοντά στο Σλούνι, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Κροατίας, όπως σημειώνει η σερβική ‘Politika’.


Το υπουργείο της Κροατίας αναφέρει ότι  μεταξύ των 1.600 στρατιωτών που συμμετείχαν στην άσκηση ήταν από : την Κροατία, τη Σλοβενία, την Ουγγαρία, τις ΗΠΑ, την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, την Πολωνία, την Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Λιθουανία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Ιταλία και τη Γερμανία καθώς και «μέλη των ενόπλων δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου».


Η άσκηση σχεδιάστηκε και διευθύνθηκε από την Αμερικανική Διοίκηση για την Ευρώπη με επίκεντρο την εκπαίδευση των δυνάμεων των κρατών μελών της A-5.


Στην πρωτοβουλία αυτή, η οποία φέρει τα ονόματα  των μελών της Χάρτας ΗΠΑ-Αδριατικής είναι: η Αλβανία, Κροατία, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η Σερβία το 2008 έλαβε το καθεστώς του παρατηρητή, σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα.


politika.rs


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr