Αλβανία: Ισχυροί μετασεισμοί δημιουργούν πανικό- Μεταδίδονται οι εκτιμήσεις Έλληνα σεισμολόγου



Νοέμβριος 26, 2019. 16:24

Δυρράχιο.

Πανικό δημιουργούν οι συνεχείς μετασεισμοί μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ,  10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Δυρραχίου.



Πολλές σεισμικές δονήσεις  γίνονται αισθητές από τους κατοίκους που διστάζουν να μπούνε στα σπίτια τους, σημειώνει ιστοσελίδα του Δυρραχίου.


Ένας ισχυρός σεισμός καταγράφηκε πριν από λίγο.


Τα δεδομένα  αναφέρθηκαν από το Υπουργείο Άμυνας και είναι ένας σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο αυτή τη φορά το ακρωτήριο Ρόδον.


Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τις δηλώσεις του Έλληνα σεισμολόγου Άκη Τσελέντη ότι δεν αναμένεται άλλος ισχυρότερος σεισμός από αυτόν που έπληξε τη χώρα.


«Ο σεισμός του Δυρραχίου έγινε αισθητός μέχρι την Πάτρα, νότια Ελλάδα. Ο πρώτος ήταν 6,4 και ο δεύτερος 5,8. Τα σπίτια στην Αλβανία δεν είναι όπως αυτά στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν σπίτια στην Αλβανία που να πληρούν τα πρότυπα σεισμού. Δεν αναμένεται μεγαλύτερος σεισμός, αλλά θα ακολουθήσουν μετασεισμοί. Ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξουν σεισμοί στην Κορυτσά, διότι το ρήγμα του Δυρραχίου είναι συνδεδεμένο με αυτό της Κορυτσάς», είπε ο Έλληνας σεισμολόγος.


shqiptarja.com,durreslajm.al,

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr